Nepripažintos Abchazijos premjeras lengvai sužeistas per jo automobilio apšaudymą

Atskilusios nuo Gruzijos Abchazijos vyriausybės vadovas Aleksandras Ankvabas pirmadienį rytą buvo lengvai sužeistas per jo automobilio apšaudymą iš granatsvaidžio, pranešė šios nepripažintos Kaukazo respublikos prezidentas Sergejus Bagapšas.

Pasak paties premjero, sviedinys pataikė į automobilio bagažinę. Keli žmonės jo salone buvo kontūzyti, o A.Ankvabas sviedinio skeveldra buvo lengvai sužeistas į nugarą.

„Ankvabo automobilis buvo apšaudytas iš granatsvaidžio, kai važiavo iš Gudautos miesto į Suchumį. Lengvai sužeistam premjerui buvo suteikta pagalba ligoninėje, jis jaučiasi patenkinamai ir išvažiavo namo”, – sakė Abchazijos prezidentas.

„Šiuo metu įvykio aplinkybės tiriamos. Kol kas jokių šio nusikaltimo versijų aš neturiu”, – pridūrė jis.

Premjeras taip pat nepateikė jokių šio nusikaltimo versijų pažymėdamas, kad, matyt, jis „kai kuriems trukdo”.

Tai jau mažiausiai trečias išpuolis prieš premjerą nuo jo paskyrimo į postą 2005 metų vasarį. 2005 metų kovą ir balandį, netrukus po šios respublikos, kurios kontrolę siekia susigrąžinti Tbilisis, prezidento rinkimų, jo automobilis du kartus buvo apšaudytas iš automato.

Tada de facto Abchazijos premjeras pareiškė nuomonę, jog tikriausiai jį mėgina likviduoti vietos mafija.

Gruzija prarado Abchazijos kontrolę dešimtojo dešimtmečio pradžioje po karo su separatistais. Abchaziją ir kitą sukilusią provinciją – Pietų Osetiją remia Rusija, bet jos kol kas nesusilaukė tarptautinio pripažinimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.