JAV piliečiai yra pasiryžę išrinkti prezidentu juodaodį kandidatą

Jungtinių Valstijų gyventojai yra pasiryžę išrinkti juodaodį kandidatą šalies prezidentu, rodo savaitraščio „Newsweek” surengtos apklausos rezultatai.

Į šį klausimą „taip” atsakė 59 proc. piliečių ir 30 proc. atsakė „ne”. 2000 metais į tokį pat klausimą teigiamai atsakė tik 37 proc. amerikiečių.

Dėl šalies pasiryžimo išrinkti savo prezidente moterį teigiamai atsakė 58 proc. apklaustųjų, neigiamai – 32 procentai.

Tačiau, sprendžiant iš apklausos duomenų, amerikiečiai kol kas nėra pasirengę matyti Baltųjų rūmų šeimininku ispanakalbio šalies piliečio (40 proc. – „taip” ir 47 proc. – „ne”) ir Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios nario arba mormono (atitinkamai 35 ir 48 proc.).

Apklausa parodė, kad amerikiečiai mano, kad apskritai tauta yra konservatyvesnė negu jie patys. Asmeniškai už juodaodį pasirengę balsuoti 92 proc., už moterį – 85 proc., už ispaniškai kalbantį kandidatą – 80 proc. ir už mormoną – 65 procentai.

„Newsweek” redakcija neslepia, kad apklausa buvo susijusi pirmiausia su situacija Demokratų partijoje, kur du pagrindiniai pretendentai dalyvauti 2008 metų prezidento rinkimuose yra Niujorkui atstovaujanti senatorė Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir jos kolega Senate afroamerikietis Barackas Obama (Barakas Obama).

Naujausių apklausų duomenimis, buvusi šalies pirmoji ponia kol kas lenkia savo varžovą iš Ilinojaus valstijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.