Teisėją įklampinęs panevėžietis sučiuptas

Vyriškis, kurio skyrybų istoriją narpliojusi Panevėžio apylinkės teismo teisėja pati tapo kaltinamąja, nutvertas su švirkštu, pilnu narkotikų.

49-erių panevėžietis Viktoras Machankovas, kurį už akių ištuokusi su trejais metais jaunesne žmona Jūrate Machankoviene Panevėžio apylinkės teismo teisėja Ona Laurišienė pati buvo tapusi teisiamąja, aptiktas turįs narkotinių medžiagų. Pareigūnai vyriškį sulaikė naktį po to, kai Šiaulių apygardos teisme buvo baigta nagrinėti jo apkaltintos teisėjos byla.

Panevėžyje patruliavę pareigūnai V.Machankovą sulaikė Parko gatvėje naktį į antradienį. Sulaikytojo kelnių kišenėje policininkai rado vienkartinį švirkštą, pritrauktą penkis mililitrus skaidraus skysčio, kaip manoma, amfetamino. Po apklausos V.Machankovas buvo paleistas, tačiau dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą, nelygu sunkumo laipsnis, baudžiama bauda, areštu, laisvės apribojimu arba viešaisiais darbais.

Pastarasis kartas – jau ne pirmas, kai pas 49 metų V.Machankovą aptinkama kvaišalų. Prieš tris mėnesius jis jau buvo nuteistas už neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis. Vyriškis buvo sulaikytas po to, kai, jo paties tvirtinimu, už 20 litų buvo įsigijęs narkotinių medžiagų ir jas ketino pats suvartoti. Panevėžio apylinkės teismas tuomet jį buvo nubaudęs dirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose.

V.Machankovo pavardė Lietuvoje išgarsėjo po to, kai prieš Kalėdas LR generalinis prokuroras Algimantas Valantinas paprašė Seimo panaikinti Panevėžio apylinkės teismo teisėjos O.Laurišienės neliečiamybę ir leisti patraukti ją baudžiamojon atsakomybėn. Iš pradžių O.Laurišienė buvo įtarta, o vėliau apkaltinta dėl to, kad 2005 metų birželį nederamai išsprendė Jūratės ir Viktoro Machankovų skyrybų bylą. Įtarimų dėl teisėjos darbo kilo po to, kai V.Machankovas pareiškė, jog skyrybų teismo procesas įvyko tada, kai šis atliko bausmę įkalinimo įstaigoje. Be to, vyriškis pareiškė, jog kažkas teismo proceso metu suklastojo jo parašą. V.Machankovo sutuoktinė J.Machankovienė prokurorams įrodinėjo, kad klastoti parašą ją sukurstė pati O.Laurišienė. LŽ žiniomis, vykstant teismo procesui V.Machankovas buvo sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių tardymo izoliatorių dėl to, kad neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.