Premjeras prašys prezidento vetuoti valdininkų algų didėjimą

Premjeras Gediminas Kirkilas pirmadienį turėtų kreiptis į prezidentą prašydamas vetuoti Seimo priimtą įstatymą kitais metais beveik 50 litų padidinti bazinę algą valstybės tarnautojams.

Praėjusią savaitę Seimas nusprendė padidinti valstybės politikų, teisėjų ir valstybės tarnautojų bazinės algos dydį nuo 442 litų iki 490 litų. Tai reiškia, kad atlyginimai mažiausiai puse tūkstančio litų kitąmet turėtų padidėti ir patiems parlamentarams. Projektą labiausiai palaikė Tėvynės sąjungos ir Darbo partijos frakcijos. Vyriausybės siūlymai algas pakelti 30 litų mažiau atmesti.

Kaip rašo dienraštis „Kauno diena”, premjero G.Kirkilo tvirtinimu, parlamentarų užmojai gerokai kilstelėti algas valstybės tarnautojams iš biudžeto pareikalaus apie 470 mln. litų per metus. Vyriausybės siūlomai 460 litų bazinei pareiginei algai iš biudžeto papildomai būtų reikėję apie 130-150 mln. litų.

„Tai – sąmoningas biudžeto žlugdymas. Valstybės biudžetas siekia apie 20 mlrd. litų. Iš jo paimti virš 400 mln. litų nėra paprasta. Jeigu prezidentas įstatymo nevetuos, teks sumažinti kitas programas, pavyzdžiui, investicines, ieškoti kitų šaltinių”, – sakė G.Kirkilas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.