Gandai apie kibimą

Rimčiausi ir patikimiausi gandai sklinda iš Kuršių marių pusės. Ties Juodkrante, seklumose, kimba karšiai. Kimba, pasak žvejojančių, labai gerai. Žvejybą gadina oro sąlygos, tačiau jei karšiai iš tikrųjų kimba taip, kaip sako, galima ir pakentėti. Kimba ir nuo krantinės ties jachtklubu. Mariose ties Nida kabinėjasi ešeriai, žodžiu, marios ne tuščios, turint valtį, galima „prasisukti”. Su upėmis situacija prastesnė. Pakilęs ir drumzlinas vanduo kiek gadina reikalą. Viršuj vanduo, apačioj vanduo… visur vanduo, o žuvis nekimba. Realiausias žvejybos variantas tokiu oru – tvenkiniai. Pykaičiuose kimba karpiai, tai jau niekam ne paslaptis. Praėjusį savaitgalį pats turėjau tris kibimus, kurių rezultatas – vienas 7,5 kg karpiukas parkeliavo iki svarstyklių, kitas aiškiai didesnis parkeliavo iki kranto, bet, matyt, labai išgąsdintas mano nuožmios veido išraiškos, apsivertė ir dingo tvenkinio vandenyse. Trečias nutarė nejuokauti ir kabliuką išspjovė vos užkibęs. „Kimbamiausias” masalas praėjusį savaitgalį buvo braškinis „uždipintas” baltyminis kukulis. Kas moka, pagauna ir Visbaruose. Ten geriausias ir beveik vienintelis masalas, kuriuo galima tikėtis pagauti – žirnis. Taip jau susiklostė, kad ten reguliariai žvejojantys žvejai pripratino ir karpius, ir lynus prie žirnių. Per kelerius paskutinius metus žirnių į Visbarų tvenkinius supilta tiek, kad jau seniai vietoje vandens augalijos ten turėjo augti žirnių laukai. Bet, matyt, virtas žirnis visiškai praranda reprodukcines galias, o gal juos visus suryja karpiai? Žodžiu, į Visbarus be žirnio net nevažiuokit – neverta. Apie Kintų tvenkinius nieko negirdėti. Na, lyg ir girdėti, tačiau žinios nėra geros. Kažkas atsitiko tiems Kintų tvenkiniams… o gal ne tvenkiniams, gal jų šeimininkams?

„Kur tu, karpi – 2007?”

Eilinį kartą toje pačioje vietoje maždaug tuo pačiu laiku vyks didžiausios ir populiariausios Lietuvoje karpių gaudymo varžybos „Kur tu, karpi – 2007?”. Varžybų nuostatuose yra naujovių. Jeigu atsitiks taip, kad nebus pagautas automobiliu KIA „Cee’d” įvertintas karpis „šefas”, piniginis prizas – 2007 litai – bus įteiktas burtų keliu, todėl šiemet ir nieko nepagavus neverta skubėti išvažiuoti iš „Karpynės” nesulaukus varžybų uždarymo. Šansai maždaug 1:90, tiek turėtų būti komandų. Sakyčiau, ne tokie jau ir maži tie šansai. Varžybų organizatoriai – „Vienam gale kablys” ir „Karpynė”. Generalinis rėmėjas – KIA. Kaip visada, žiopsantiems bus koncertas, kaip visada bus „Švyturio” alaus. Registracija pradedama liepos 9 d. 9 valandą ryto telefonu 8 686 25800. Smulkesnė informacija internete ir spaudoje žvejams. Atvažiuokit, dalyvaukit, kaip visada bus gerai.

Orai aplink Klaipėdą

Net rašyti nesinori… Lietus. Praktiškai be pauzių. Tarp kitko, kituose Lietuvos regionuose kartais nelis, todėl gal ir verta nusitrenkti ten, kur lietaus tikimybė mažesnė. Dar prieš savaitę sinoptikų žadėtas atšilimas kažkur išgaravo. Temperatūra net vidurdienį nesieks 20 laipsnių. Vėjas visoks, bet nelabai stiprus. Žodžiu, oras nepavydėtinas. Bet visada išlieka maža viltis, kad sinoptikai visgi melagiai ir saulę daugiau ar mažiau pamatysime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.