Buvusios vyr. gydytojos likimas dar neišspręstas

Klaipėdos apygardos teismas, turėjęs paskelbti, ar teisėtai iš pareigų buvo atleista ilgametė Tuberkuliozės ligoninės vyriausioji gydytoja Violeta Elena Baravykienė, grąžino jos skundą atgal žemesnės instancijos teismui.

Teisėjai savo nutartį motyvavo tuo, jog nėra išanalizuota, už kokius konkrečiai pažeidimus vadovei skirta nuobauda – atleidimas, šie pažeidimai nėra įvertinti, o tik pavadinti šiurkščiais.

„Reikia įvertinti, ar buvo padaryti tie pažeidimai – kiekvienas atskirai, ar galima juos vadinti šiurkščiais”, – paaiškino teisėjas Almantas Padvelskis.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas V. E. Baravykienės ieškinį Klaipėdos apskrities viršininko administracijai (KAVA) buvo atmetęs vasario 28 dieną. Šį sprendimą apskundusi moteris tikėjosi, jog apygardos teismas grąžins ją į ankstesnes pareigas ir įpareigos KAVA sumokėti jai atlyginimo dydžio kompensaciją.

Beveik 25 metus gydymo įstaigai vadovavusi V. E. Baravykienė ligoninės steigėjos – KAVA – nemalonę pelnė praėjusių metų pradžioje.

Įsakymą atleisti ją iš vyr. gydytojos pareigų apskrities viršininkas pasirašė pernai birželį. Motyvas – keletas šiurkščių Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų.

V. E. Baravykienė teigia, esą tikroji atleidimo priežastis – jos atkaklus priešinimasis reorganizacijai – gydymo įstaigos prijungimui prie Klaipėdos apskrities ligoninės.

Ne kuo kitu, o spaudimu teismui, kad šis priimtų nepalankų jai sprendimą, V. E. Baravykienė įvardijo neseniai žiniasklaidoje paskelbtas KAVA vidaus audito tarnybos išvadas apie tai, jog vadovaudama ji padarė nemažai finansinių pažeidimų, neteisėtai paskirdama sau ir keliems administracijos darbuotojams didelius priedus už antraeiles pareigas bei įvairius papildomus darbus. Tarp jų minimas pasiskyrimas sau 45 tūkst. litų už dvejų metų tuberkuliozės kontrolės programos DOTS Klaipėdos krašte įgyvendinimą.

„Tai išpūstas burbulas, – piktinosi gydytoja. – 45 tūkst. litų, kuriuos neva nugvelbiau iš programos, yra mano per trejus metus uždirbtos lėšos, einant antraeiles pareigas”, – „Vakarų ekspresui” teigė V. E. Baravykienė.

Buvusi vadovė tikino, kad priedai esą garantuoti Sveikatos priežiūros įstatymo, o atlyginimų ir priedų mokėjimo tvarka KAVA buvo gerai žinoma ir anksčiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.