„Bavaro“ skriaudikai liko nežinomi

Klaipėdiečio dainininko Viliaus Tarasovo sužalojimas uostamiesčio centre ir po poros metų liko neišaiškintas.

Kaltininkai nerasti ir nenubausti, nors konflikto dalyviai buvo žinomi.

„Manau, kad viskas taip ir liks nežinioje. Mūsų pareigūnai nesugebėjo apklausti įvykio liudytojų. Dėl to, kad mane mušė ir spardė trys žmonės, pusantro mėnesio nedainavau, o groti negaliu ir šiandien. Tačiau vargu ar patirtą žalą man kada nors kas nors atlygins”, – sakė populiarus dainininkas V.Tarasovas.

2005 metų gegužės 22-osios naktį ant „Pramogų banko” laiptelių stovėjo V.Tarasovas, jo brolis Andrius ir dar trys draugai.

Juos tąnakt užkabino „Pramogų banke” linksminęsi Robertas Gludkinas ir Giedrius Šilinis. Jiems nepatiko brolių Tarasovų apranga, o ypač gobtuvai.

Pradžioje tik keikęsi, netrukus vyrai pradėjo stumdytis ir kumščiuotis. Vėliau vienas liudytojų pasakojo, kad viskas vyko labai greitai, daugelis vienu metu nuo smūgių krito ir kėlėsi.

Atskubėjo apsauga ir kiti tąnakt ten linksminęsi žmonės. Mušeikos buvo išskirti, bet aistros nenurimo.

Kažkuris iš Tarasovų kompanijos sušuko: „Bėgam!”, ir jauni vyrai pasileido į skirtingas senamiesčio puses.

Netrukus V.Tarasovą draugai pamatė gulintį be sąmonės prie viešosios bibliotekos Turgaus gatvėje. Dainininkui buvo sulaužytas žandikaulis, skilusi kaukolė.

Vėliau teisme jis pasakojo prisimenąs, kaip jį vijosi trise, pargriovė ir spardė į galvą.

„Sakiau tiesą, kad buvau užsidengęs galvą ir nemačiau mane mušusių žmonių veidų. Tačiau faktas, kad tai buvo žmonės, kurie pradėjo konfliktą”, – pasakojo V.Tarasovas.

Pareigūnai nenustatė, kas mušė dainininką, todėl R.Gludkinas ir G.Šilinis dėl V.Tarasovo sužalojimo kaltais nepripažinti.

Už tai, kad sutrikdė rimtį ir sukeldami muštynes suteikė skausmą keliems žmonėms, R.Gludkinas nuteistas kalėti 1 metus.

G.Šiliniui tokios pat bausmės vykdymas atidėtas metams.

R.Gludkinas prieš porą metų nuteistas 8 metus kalėti už narkotikus. Tad ketvirtadienį paskirtoji bausmė jo likimo nepakeitė.

V.Tarasovo ieškinys, kuriuo už sužalojimą jis ketino prisiteisti 20 tūkstančių litų neturtinei ir kiek mažesnę sumą turtinei žalai atlyginti, liko nenagrinėtas, nes nenustatyti dainininką sužaloję kaltininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.