Jaunavedžiai savo laimę patiki septynetams

Klaipėdos savivaldybės civilinės metrikacijos skyriuje šiandien bus sutuoktos 28 poros.

Norinčių tuoktis trimis septynetais paženklintą 2007 metų liepos 7-ąją buvo gerokai daugiau, tačiau ne visos poros suspėjo laiku nunešti pareiškimus.

Kai kurios poros pareiškimus tuoktis atsiėmė, nes nerado nei muzikantų, nei grožio specialistų, nei vietų švęsti. Visa tai reikėjo rezervuoti gerokai anksčiau, negu įprastai.

Su sunkumais organizuojant vestuves susidūrė ir kitas datas tuoktuvėms pasirinkusios poros.

Kitą savaitę, liepos 14-ąją, už Gedimino Norkevičiaus ištekanti knygyno „Baltos lankos” direktorė Aurelija Butkutė abejojo, ar be pažįstamų būtų pavykę sklandžiai suorganizuoti vestuves.

Liko nepatogus laikas

Norintys susituokti šių metų liepos 7-ąją pareiškimus į Klaipėdos civilinės metrikacijos skyrių pradėjo nešti jau pernai liepą. Vasarį laisvų vietų nebeliko.

Netgi kitomis liepos dienomis besituoksiančios poros vestuvėmis turėjo rūpintis labai anksti.

A.Butkutė sakė, kad pareiškimus tuoktis į Civilinės metrikacijos skyrių nunešė dar lapkritį.

„Manėme, kad anksti nunešę pareiškimus galėsime vestuvėms rinktis bet kurį laiką. Nebuvome numatę konkrečios datos. Norėjome tik susituokti liepą. Civilinės metrikacijos skyriuje buvome įspėti liepos 7-osios nesirinkti, nes tądien vietų nėra. Kitomis dienomis irgi nebuvo daug laisvų vietų. Liko laisvas tik nepatogus laikas – arba ankstyvi rytai, arba vakarai”, – prisiminė pašnekovė.

Sunku buvo susitarti ir dėl patogesnio laiko santuokai bažnyčioje.

Būsimoji nuotaka neslepia, kad jeigu nebūtų prieš pusmetį pradėjusi ruoštis vestuvėms ir neturėtų reikiamų pažinčių, nebūtų suradusi nei fotografo, nei iškilmių salės. Jei ne pažįstami, nežinia kas būtų iškepęs vestuvių tortą. Visi vestuvių specialistai ir paslaugos jau buvo užsakyti kitų.

„Net idėja paplaukioti laiveliu vos nežlugo. Juolab kad nenorėjome ir dėl vestuvių laiko negalėjome plaukioti visą dieną. Laivelį išsinuomojom kelioms valandoms su sąlyga, kad mokėsime kaip už visą dieną”, – prisiminė A.Butkutė.

Perpirkinėjo fotografus

Pašnekovė džiaugėsi, kad vestuvėms nepasirinko liepos 7-osios, kurios visiškai nesureikšmina.

A.Butkutė girdėjo, kad jau prieš pusmetį buvo beveik neįmanoma liepos 7-ajai užsisakyti iškilmių sales, fotografus ar muzikantus. Maža to, visos paslaugos tądien vestuvininkams kainuoja dvigubai.

Fotostudijos „Vaiva” savininkė ir fotografė Vaiva Jokužytė patvirtino, kad liepos 7 dienai jų paslaugos buvo pradėtos užsakinėti jau prieš metus.

Keturi šios fotostudijos fotografai užsakymus fotografuoti vestuves liepos 7-ąją baigė priiminėti jau gruodžio pradžioje. Panaši padėtis buvo ir kitose fotostudijose.

Nenorėjusi prisistatyti vestuvių muzikantė sakė, kad daugiausiai užsakymų groti liepos 7-ąją sulaukė žiemą. Tačiau juos teko atmesti, nes muzikantai buvo nusamdyti dar pernai rugpjūtį.

„Girdėjau, kad jaunavedžiams buvo sunku liepos 7-ajai surasti ne tik muzikantus. Jau sausį nebuvo nei operatorių, nei fotografų, o jų paslaugų kainos – dvigubos. Iš pačių jaunavedžių girdėjau, kad fotografai ir operatoriai perpirkinėjami iš kitų”, – sakė muzikantė.

Liko 1 limuzinas

Sunku šiandien besituokiantiems buvo išsinuomoti ir limuzinus vestuvėms.

Įmonės „Pajūrio limuzinai” savininkas Žydrius Mėlynis šių metų liepos 7-ąją pavadino išprotėjusia diena. Jaunavedžiai šiai datai visus limuzinus išnuomojo jau sausį. Buvo užsakytas net tuomet dar neparvežtas ilgiausias Vakarų Lietuvoje limuzinas – apie 13 metrų ilgio „Ford Excursion”.

Ž.Mėlynis pasakojo, kad buvo išnuomoti visi limuzinai, tačiau vienai porai birželio pabaigoj netikėtai atšaukus Lietuvoje planuotas vestuves, vienas liko laisvas. Bet šiandien besituokiančios poros prieš du mėnesius liovėsi ieškoti išsinuomoti automobilių, nes turbūt nesitikėjo rasti laisvų.

Į kirpyklą – 5 ryto

Kad suspėtų papuošti visas nuotakas, keturi grožio ir stiliaus namų „Viva” kirpėjai ir keturi vizažistai šiandien dirbs jau nuo 5 valandos ryto. Paskutinė nuotaka bus papuošta 16 valandą.

„Viva” moterų salono administratorė Vita Stankutė sakė, kad šiandienos vestuvėms visi meistrai buvo užsakyti jau prieš mėnesį. Kai kurios nuotakos kirpėjus ir vizažistus užsisakė jau sausį.

V.Stankutė teigė, kad ir kitais vasaros šeštadieniais grožio specialistams netrūksta darbo. Jie nuotakas ir jaunikius kiekvieną šeštadienį pradeda puošti nuo 6-7 valandų ryto.

Populiarūs ir trečiadieniai

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė sakė, kad vasarą daug besituokiančiųjų yra ne tik liepos 7-ąją. Šią vasarą dažną šeštadienį tuoksis po 28 poras.

Pernai taip pat buvo gausu vestuvių. Todėl rugpjūtį jaunieji buvo tuokiami net penktadieniais.

Norintys tuoktis vasarą jaunavedžiai pareiškimus neša jau prieš pusmetį ar net prieš metus. Tokią tradiciją įvedė kitose šalyse dirbantys jaunavedžiai. Jie per vienas atostogas grįžę į Lietuvą nuneša pareiškimus, o per kitas susituokia.

Šiemet vasarą jaunavedžiai itin geidžia tuoktis net trečiadieniais. Ankstesnių vasarų trečiadieniais būdavo sutuokiama po 10 – 11 porų, o šiemet net po 20 ir daugiau.

Kur kas paprasčiau tiems, kurie vestuvėms pasirenka spalio-gegužės mėnesius. Tuo metu norinčiųjų tuoktis nedaug. Todėl ir santuokos registruojamos tik kas antrą šeštadienį.

Palangoje šiandien tuoksis tik 4 poros. Palangos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Irena Bivainienė sakė, kad tuoktis žadėjo daugiau porų, bet kitos apsigalvojo, nes nerado kur švęsti.

Neringos civilinės metrikacijos skyriuje šiandien bus įregistruota vos viena santuoka. Norinčiųjų tuoktis Neringoje netrūksta, bet jaunavedžiai to negali padaryti, jei jie ar jų tėvai čia neregistruoti.

Vis dėlto Neringos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Edita Vaičiūnienė girdėjo, kad bažnytines santuokas Neringoje registruos ir daugiau porų.

Jaunavedžiai apsigalvojo

Su trimis septynetais susijusią datą sutuoktuvėms žmonės renkasi tikėdami, kad septyni – magiškas skaičius, nešantis ypatingą laimę.

Tiesa, yra ir teigiančių, kad du greta esantys septynetai gali lemti nelaimes. O trys – juolab.

Todėl Lenkijoje daugelis jaunavedžių, panorusių tuoktis liepos 7-ąją, atšaukė vestuves. Kai kuriuose Lenkijos miestuose šiandien net išvis nevyks vestuvės.

Žinoma Klaipėdos astrologė Violeta Liaugminienė nesureikšmino 2007 metų liepos 7-osios kaip ypatingos datos.

Santuokai šiandiena netgi ne pati palankiausia. Tikėtina, kad šiandien bus ryškesnės emocijos, daugės impulsyvumo.

Be to, pastebėjo astrologė, Svarstyklių ženklu, atsakingu už santuoką ir partnerystę, tebekeliauja Juodasis mėnulis. Jis šį ženklą paliks tik liepos 17-ąją. Todėl šiuo metu susituokusiems gali tekti per santuoką patirti daugiau neteisybės, netgi išdavysčių.

Apie tai V.Liaugminienė įspėjo ir kelias konsultuotis atėjusias poras, nusprendusias susituokti liepos 7-ąją. Išgirdę įspėjimą jaunavedžiai pakeitė vestuvių datą.

Jau dabar jaunavedžiai domisi kita magiška data – 2008 metų rugpjūčio 8-ąja. V.Liaugminienė sakė, kad ši data santuokai sėkmingesnė, bet yra rizika, kad tądien susituokęs asmuo liks našlauti.

Vis dėlto šiemet palankių datų sutuoktuvėms bus ne viena. Astrologė sakė, kad itin palanki vestuvėms šiemet bus rugpjūčio 17-oji ir 18 dienos pirma pusė.

Tuoksis įžymybės

Daug norinčiųjų susituokti liepos 7-ąją yra visame pasaulyje.

JAV kai kurios poros šiandienos vestuvėms pradėjo ruoštis jau prieš kelerius metus.

Amerikoje šiandienos vestuvės net suorganizuotos taip, kad jose atsispindėtų skaičius septyni. Nuotakos kvietėsi po septynias pamerges, salės vestuvių iškilmėms buvo puošiamos septyniomis spalvomis, vestuvių vakarienės suplanuotos septintą valandą, jose turės būti pateikti septyni skirtingi patiekalai. Netgi tortai užsakomi septynaukščiai.

2007 metų liepos 7-ąją tuoksis ir ne viena įžymybė. Šiandien žada tuoktis serialo „Nusivylusios namų šeimininkės” žvaigždė Eva Longoria su Prancūzijos krepšininku Toniu Parkeriu.

Kalbama, kad šiandien susituoks ir TV3 žinių vedėja Aurelija Razmarataitė su verslininku Dariumi Žakaičiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.