Prezidentas V.Adamkus ragina Lietuvos gyventojus didžiuotis savo valstybe

Prezidentas Valdas Adamkus paragino Lietuvos gyventojus dažniau didžiuotis savo valstybe, kurioje, anot prezidento, galima drąsiai reikšti savo nuomonę ir nebijoti kritikos.
„Pernelyg dažnai mūsų kasdienybę lydi blogis ir piktnaudžiavimas, kuo teisėtai piktinamės. Pernelyg dažnai mes patys regime vien tik tamsą ir nepastebime šviesos, turinčios lydėti mūsų žingsnius”, – sakė V.Adamkus penktadienį S.Daukanto aikštėje Vilniuje, sveikindamas susirinkusiuosius su Valstybės – Mindaugo karūnavimo diena.

Pasak prezidento, didžiuotis turime kuo.

„Per septyniolika nepriklausomybės metų atkūrėme laisvą Lietuvą, sutvirtinome valstybės institucijas ir grįžome į tarptautinę demokratinių valstybių bendruomenę. Per visus šiuos metus sukūrėme demokratiją, nebijančią diskutuoti ir ginčytis, galinčią drąsiai dėstyti savo mintis visais aktualiausiais valstybei klausimais”, – kalbėjo V.Adamkus.

Jis ragino didžiuotis, kad „galime drąsiai reikšti savo nuomonę ir nebijoti kritikos – dar tik kiek daugiau nei prieš du dešimtmečius tai buvo neįmanoma”.

„Didžiuokimės, kad buvome stiprūs dvasia sunkiausiais laikais ir sugebėjome nepaklysti net ir pačiuose klaidžiausiuose istorijos keliuose. Šia dvasia vadovaudamiesi ženkime ir šiandien nepriklausomos, laisvos, demokratiškos Lietuvos keliu”, – susirinkusiems sakė V.Adamkus.

S.Daukanto aikštėje vykusios ceremonijos metu buvo pakeltos trispalvė ir Lietuvos valstybės istorinė vėliava, parodomąją programą atliko Garbės sargybos kuopos kariai bei 14 amžiaus kario uniformą vilkintys kariai.

Ceremonijos pabaigoje nuaidėjo trys istorinio pabūklo salvės, skiriamos karaliui Mindaugui, Lietuvos valstybei ir Vilniui – Lietuvos sostinei. Salves su originalia 18 amžiaus patranka atliko Kauno karo istorijos klubo prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus nariai.

1253 metais popiežiaus sprendimu Lietuvos didysis kunigaikštis Mindaugas buvo karūnuotas pirmuoju Lietuvos karaliumi. Šis aktas, padėjęs pamatus istoriniam Lietuvos įsitvirtinimui ir išlikimui, vertinamas kaip tarptautinis Lietuvos valstybingumo pripažinimas ir pažymimas liepos 6-ąją kaip Valstybės diena.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Prezidentas V.Adamkus ragina Lietuvos gyventojus didžiuotis savo valstybe"

  1. O mes ir didžiuojamės…Net tada kai dirbdamas tai valstybei turi uždarbiauti papildomai,kad išlaikytum šeimą…Net ir tada kai seime sklando rentų šmėkla,o atlygis keliamas po 30 LT…Visada didžiuosimės…

  2. Valdas

    Neįsivaizduoju, kaip galima didžiuotis vagių, demagogų ir žulikų valstybe

  3. lietuvis

    Sunkiai dirbsim,kovosim su pašlemėkais,kurie mūsų Tėvynei nešlovę daro,nebėgsim į svetimas šalis pastumdėliais darbintis,darbais,o ne žodžiais savo gimtą žemę mylėsim.Ne duosim savo vaikams svetimvardžių,nekeisim savo tėvų duotų pavardžių.Neduosim užpūst Lietuvos saulės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.