EK imasi naujų priemonių prieš nepatikimus oro vežėjus

Europos Komisija (EK) trečiadienį patvirtino ketvirtą kartą atnaujintą oro vežėjų, kuriems draudžiama vykdyti veiklą Europos Sąjungoje (ES), sąrašą, praneša ES spaudos tarnyba.

Į šį sąrašą įtraukti visi Indonezijos oro vežėjai, su Angolos vėliava skraidantis oro vežėjas „TAAG Angolan airlines” ir Ukrainos bendrovė „Volare Aviation Enterprise”. Iš dalies keičiami anksčiau nustatyti veiklos apribojimai oro vežėjui „Pakistan International Airlines”.

Be to, remiantis po konsultacijų su Europos Komisija šių valstybių priimtomis naujomis priemonėmis, savo veiklą Europos Sąjungoje turi baigti oro vežėjai iš Rusijos (10), Bulgarijos (6) ir Moldovos (8).

„Dar sykį pasitvirtins, kad ES juodasis sąrašas yra pagrindinė priemonė ne tik uždrausti nepatikimiems oro vežėjams vykdyti skrydžius į Europą ir po visą pasaulį keliaujantiems keleiviams informuoti, bet ir užtikrinti, kad oro vežėjai ir civilinės aviacijos institucijos imtųsi atitinkamų veiksmų saugai pagerinti”, – pareiškė už transporto politiką atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Žakas Baro (Jacques Barrot).

Komisijos priimtos priemonės:

1) draudimas, taikomas visiems 51 oro vežėjui, kuriems vežėjo pažymėjimus yra išdavusi Indonezija;

2) draudimas, taikomas Angolos keleivių oro vežėjui „TAAG Angola Airlines”;

3) draudimas, taikomas krovinių oro vežėjui „Volare Aviation Enterprise”;

4) nuo 2007 m. kovo bendrovei „Pakistan International Airlines (PIA)” jau taikomas veiklos apribojimas iš dalies keičiamas siekiant leisti vykdyti skrydžius į Bendriją konkrečiais orlaiviais „Boeing 747” ir „Airbus 310” (leidimas vykdyti skrydžius orlaiviais „Boeing 777” jau yra suteiktas);

5) esamų į juodąjį sąrašą įtrauktų Kirgizijos oro vežėjų sąrašo persvarstymas.

Be šio ES juodojo sąrašo atnaujinimo, kelios nacionalinės civilinės aviacijos institucijos, pasitarusios su Europos Komisija, vienašališkai priėmė dar ir kitas prevencines saugos priemones:

– Rusijos Federacija nusprendė uždrausti visus skrydžius į ES, vykdomus keturių vietos keleivių oro vežėjų („Kuban Airlines”, „Yakutia Airlines”, „Airlines 400”, „Kavminvodyavia”), ir apribojo dar šešių oro vežėjų („Gazpromavia”, „UTAir”, „KrasAir”, „Atlant Soyuz”, „Ural Airlines” ir „Rossyia”) veiklą, sumažindama tokiems skrydžiams naudojamų orlaivių skaičių.

– Bulgarija nusprendė nustatytas priemones taikyti ir vietos krovinių oro vežėjams: atėmė „Air Sofia”, „Bright Aviation Services”, „Scorpion Air” ir „Vega Airlines” pažymėjimus, sustabdė „Air Scorpio” veiklą ir uždraudė oro vežėjo „Heli Air Services” skrydžius ES valstybėse narėse bei Islandijoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje.

– Moldovos Respublika atėmė pažymėjimus iš aštuonių oro vežėjų („Valan International Cargo Charter”, „Pecotox Air”, „Jet line International”, „Jet stream”, „Aeroportul International Marculesti”, „Aeronord Group”, „Grixona” ir „Tiramavia”), kurie neužtikrino tinkamos saugos priežiūros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.