Ieškančiųjų darbo daugėja

Birželio mėnesį į darbo biržą ieškodami darbo kreipėsi 16,5 tūkst. asmenų, tai yra beveik 2 tūkst. arba 13,8 proc. daugiau negu gegužę. Per mėnesį įregistruota 4,3 tūkst. moksleivių, norinčių padirbėti vasaros atostogų metu. Teritorinėse darbo biržose birželį buvo registruota 24,4 tūkst. laisvų darbo vietų.

Šių metų liepos 1 d. darbo biržoje buvo registruota 97,6 tūkst. ieškančių darbo asmenų, iš jų bedarbio statusą turėjo 58,4 tūkst. Daugiau kaip 22 tūkst. darbo biržoje registruotų asmenų birželio pabaigoje dalyvavo laikino užimtumo priemonėse ir jiems buvo sustabdytas bedarbio statusas. Teritorinėse darbo biržose įregistruoti bedarbiai sudaro 2,7 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų.

Liepos 1 d. didžiausia darbingo amžiaus gyventojų dalis registruota bedarbiais buvo Ignalinos (6,5 proc.) ir Jurbarko (5,7 proc.) rajonų savivaldybėse.

Mažiausiai bedarbių buvo tarp Neringos (0,7 proc.), Trakų raj. ir Elektrėnų (0,8 proc.) savivaldybių darbingo amžiaus gyventojų.

Iš didžiųjų šalies miestų mažiausias bedarbių procentas buvo Šiauliuose (1,8 proc.), didžiausias – Panevėžyje (3,4 proc.).

Nuo metų pradžios Lietuvos darbo biržai tarpininkaujant buvo įdarbinta 58,3 tūkst. ieškančių darbo asmenų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įdarbinimas išaugo beveik penktadaliu. Į aktyvias darbo rinkos priemones per šešis šių metų mėnesius nusiųsta 34,7 tūkst. asmenų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.