Artimiausi „Palangos vasaros“ renginiai

Prasidėjus antrajam vasaros mėnesiui, su dar didesniu šėlsmu tęsiasi „Palangos vasaros” festivalio renginiai. Juose savo mėgstamą muziką galės išgirsti įvairaus amžiaus ir skonio Palangos gyventojai bei Baltijos jūra besimėgaujantys miesto svečiai. Trumpai apžvelgsime artimiausius festivalio koncertus.
Liepos 7 dieną, 19 val. 30 min., Palangos vasaros estradoje su gerbėjais bendraus nesileidžianti lietuvių estrados saulė – Stasys Povilaitis. Tai bus ypatingas – jubiliejinis dainininko koncertas, kurio metu taip pat dainuos žavios viešnios Birutė Dambrauskaitė, Rosita Čivilytė, Inga Jankauskaitė, o pritars Artūro Noviko vokalinė grupė.
Liepos 8 dieną, 20 val., Jūratės ir Kastyčio skvere vyks nemokamas prancūzų gatvės muzikos profesionalų „Musicabrass” koncertas. Gatvės muzikantai mėgsta pristatyti savo šelmišką muziką neįprastose vietose ir įtraukti kiekvieną praeivį, kaskart sužavėdami originaliomis kompozicijomis ir improvizacijomis.
Klasikinės muzikos gerbėjus liepos 12 dieną, 20 val., į Gintaro muziejaus terasą pakvies įžymusis Europos Sąjungos kamerinis orkestras, kuriame groja muzikantai iš įvairių Europos šalių. Koncerte skambės užburiantys L. Cherubini kuriniai. Renginyje savo profesionalumą demonstruos solistai Eva Stegeman (smuikas) ir Arco van Zon (obojus).
Dar vienas klasikinės muzikos koncertas įvyks liepos 13 dieną, 20 val., festivalio dalyvių jau pamėgtoje Gintaro Židinio menėje. Šįkart skambės nuostabios F. Schuberto, E. Chaussono, W.A.Mozarto dainos, D. Šostakovičiaus fortepijoninis kvintetas ir kiti kūriniai, atliekami Valstybinio Vilniaus kvarteto. Pripažinti ne tik Lietuvoje ir vertinami visame pasaulyje – smuikininkai Audronė Vainiūnaitė ir Artūras Šilalė, altininkas Girdutis Jakaitis bei violončelininkas Augustinas Vasiliauskas – festivalyje žada pasirodyti ne vieni, su draugais iš Rusijos. Solo partijas atliks mecosopranas Liudmila Škirtil, o fortepijono skambesiu žavės Jurij Serov.
Įpusėjus vasaros linksmybėms, liepos 14 dieną, 19 val. 30 min., Palangos vasaros estradoje – neužmirštamas koncertas „Vasaros dešimtukas”, kuriame šėls dviejų žiūrovų itin pamėgtu projektų – „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas” bei „Lietuvos šokių dešimtukas” – žvaigždės, kartu švęsiantys Nacionalinio Lietuvos radijo ir televizijos – 50-metį. Koncerte pasirodys abiejų projektų nugalėtojas Mantas su partnerėmis Rita Dapkute ir Izabele Romanovaite. „Dainų dešimtuko” favoritai Rosita Čivilytė ir Audrius Giržadas, Aurelija Čižauskaitė ir Aleksandras Petrulis bei Jurgis Bruzga. Šoks Seržas Gandžiumianas su Jurga Liaugaudaite ir Vaidas Kukarėnas su Katerina Voropaj. Be to, puikią nuotaiką dovanos „Trys panteros”, „Žvaigždžių kvartetas”, N.E.O., Birutė Dambrauskaitė, Mango, Amberlife, Vladas Kovaliovas, Česlovas Gabalis ir šokių grupė „Todes”. Žavioji renginio vedėja Greta Šapkaitė žiūrovams pateiks netikėtų siurprizų ir prizų, o pats renginys visus užburs smagia šventine nuotaika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.