Pražangos po darbo karjerai nekenkia

Klaipėdos savivaldybės valdininkai ne vienodai baudžiami už tai, kad diskredituoja valstybės tarnautojo vardą.

Melnragės ir Girulių seniūnė Vanda Dorčienė už tai, kad ne laiku pradėjo švęsti Jonines – darbe buvo neblaivi – sulauks griežtos tarnybinės nuobaudos.

Miesto vyriausiasis architektas Almantas Mureika neblaivus vairavęs automobilį, padaręs dvi avarijas, iš vienos jų pasišalinęs, tarnybinės nuobaudos išvengs, nes visa tai nutiko po darbo.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Daivos Paulauskienės, V.Dorčienės laukia papeikimas arba net atleidimas iš darbo. Seniūnės elgesiui apsvarstyti sudaryta savivaldybės administracijos komisija.

„Kai komisija susipažins su įvykio aplinkybėmis, pasiūlys nuobaudą. Seniūnė pati pripažino, kad per pietų pertrauką pasivaišino”, – sakė D.Paulauskienė.

Dėl A.Mureikos elgesio administracijos komisija nesudaryta.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja teigė, kad jam negalima skirti tarnybinės nuobaudos, nes pažeidimus A.Mureika padarė po darbo.

„Galbūt jo elgesį svarstys savivaldybės administracijos etikos komisija, tačiau pastaroji negali siūlyti tarnybinių nuobaudų”, – sakė D.Paulauskienė.

„Klaipėdos” duomenimis, A.Mureiką baudė policija. Kokio dydžio bauda jam skirta, Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai neatskleidė. Nors vyriausiajam architektui galėjo būti laikinai atimta teisė vairuoti automobilį, tačiau ši sankcija netaikyta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.