Melnragiškiai policijos jėgomis nebetiki

Su neleistinose vietose automobilius statančiais pažeidėjais į kovą kylantiems melnragiškiams uostamiesčio valdžia gali pasiūlyti nebent aktyvesnį policijos pareigūnų patruliavimą, tačiau vietos gyventojams toks bandymas spręsti problemą atrodo naivus.

Pasak melnragiškio Jorano Bružinsko, problema kasmet kartojasi – vairuotojai stato automobilius ant žolės, savo transporto priemonėmis užkemša sankryžą, užstato gyventojų kiemus. Blogiausia padėtis esanti Kopų, Molo gatvėse.

Iškviesti policijos pareigūnai problemos taip pat neišsprendžia, o kartais tik pralinksmina – būna, kad siūlo gyventojams išsirinkti, kurio automobilio važiuoklę užblokuoti. Arba pažeidėjui pataria eiti taikytis su užstatyto kiemo gyventoju – gal šis atleis.

„Būna ir tokių, kurie vairuotojų gaili, sako, kad už 15 minučių prie jūros jiems tenka sumokėti šimtą litų. Bet man pačiam vieną kartą nuvažiuoti 100 metrų kainavo 300 litų”, – atvejį, kai negalėdamas pravažiuoti pro sustatytus automobilius keliems iš jų subraižė šonus, prisiminė J. Bružinskas.

Uostamiesčio Saugaus eismo komisijos nariai patvirtino, jog atšilus orams iš melnragiškių plūste plūsta skundai. Vis dėlto genialaus sprendimo nerasta – bus tiesiog prašoma policijos pareigūnų šiltomis dienomis dažniau užsukti į Melnragę blokuoti automobilių.

Tiesa, tokį prašymą Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas įvertino skeptiškai – problemų esama visame mieste ir negalima mesti visų pajėgų į pajūrį. Vis dėlto jis pažadėjo paprašyti patrulių karštomis dienomis ten užsukti dažniau.

J. Bružinsko nuomone, toks siūlymas yra naivokas – jis Melnragėje gyvenąs jau trylika metų, o padėtis iki šiol nepasikeitė. Anot jo, galbūt vairuotojams reikėtų daugiau draudžiančių stovėti ir nukreipiamųjų ženklų – prie molo esanti didelė aikštelė, tačiau ją gal żino ne visi.

Metų metus Melnragę kamavusi problema turėtų būti išspręsta ateinančių metų liepą. Nuo tada numatoma apmokestinti stovėjimą visoje pajūrio zonoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.