„Lietuvos draudimo” užregistruoti savaitgalio liūties nuostoliai – apie 150 tūkst. litų

Draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas” planuoja išmokėti apie 150 tūkst. litų kompensacijas praėjusį savaitgalį Lietuvą užklupusios liūties nuostoliams padengti.

Daugiausia pranešimų apie patirtus nuostolius bendrovės Žalų centras sulaukė iš Panevėžio ir Klaipėdos rajonų, kuriuose liūties padariniai buvo didžiausi.

Pasak „Lietuvos draudimo” Žalų departamento direktoriaus Gyčio Matiuko, iki šiol didžioji dalis pranešusiųjų apie patirtus nuostolius yra gyventojai. Liūtis daugiausiai žalos pridarė jų gyvenamosioms patalpoms, baldams, buitinei technikai. Apie nuostolius yra pranešusios ir kelios didelės bendrovės – nuo vandens nukentėjo jų įrenginiai, prekių atsargos.

„Lietuvos draudimo” skaičiavimais, vidutinė stichijos padaryta žala gali būti apie 2 tūkst. litų. Bendrovė planuoja pervesti pinigus visiems nukentėjusiesiems artimiausiu metu, kai tik bus tiksliau įvertinti liūties padaryti nuostoliai, o nedidelės žalos yra tvarkomos tiesiog telefonu.

„Vis dažniau žmonės įsitikina nemaloniais padažnėjusių gamtos stichijų padariniais. Nemažų nuostolių gyventojai ir įmonės buvo patyrę ir praėjusią vasarą praūžus vėtroms bei liūtims. Reikia pastebėti, kad užklupus stichijai labiausiai nukenčia gyventojai, išvykę atostogauti ir negalintys bent iš dalies apsaugoti namuose likusio turto”, – sakė G. Matiukas.

Šiemet pirmąjį ketvirtį „Lietuvos draudimas” išmokėjo 42,2 mln. litų – 3,2 proc. daugiau negu atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu. Bendrovė užima 47 proc. turto draudimo rūšių rinkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.