Gegužę mėnesinis prekybos apyvartos prieaugis Lietuvoje – didžiausias ES

Šių metų gegužę, palyginti su tuo pačiu mėnesiu 2006 metais, mažmeninės prekybos apyvarta euro zonoje išaugo 0,4 proc., o visoje Europos Sąjungoje (ES) – 1,8 proc., paskelbė ES statistikos agentūra „Eurostat”. Lietuvoje gegužę, palyginus su tuo pačiu mėnesiu pernai, prieaugis siekė 16,5 proc. ir buvo vienas didžiausių ES.

Gegužę, palyginti su balandžiu, euro zonoje prekybos apimtys atitinkamai sumažėjo 0,5 proc. ir 0,1 procento. Lietuvoje mažmeninės prekybos apyvartos mėnesinis prieaugis buvo didžiausias ES- 3,6 procento.

2007 metų gegužę, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimai euro zonoje ūgtelėjo 0,4 proc., o visoje ES išaugo 1,1 procento. Ne maisto prekių sektorius atitinkamai padidėjo 0,3 ir 2,2 procento.

Mažmeninės prekybos apyvarta lyginamuoju laikotarpiu daugiausia padidėjo Latvijoje (24, 3 proc.), Lietuvoje (16,5 proc.), Estijoje (15,2 proc.), ir Slovakijoje (9,9 proc.), o daugiausia sumažėjo Liuksemburge (9,9 proc.), Danijoje (2,2 proc.) ir Vokietijoje (1,9 proc.).

Šių metų gegužę, palyginti su balandžiu, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų euro zonoje parduota 0,3 proc. mažiau, o visoje ES šių prekių apyvarta ūgtelėjo 0,1 procento. Euro zonos ir ES ne maisto prekių sektorius sumenko atitinkamai 0,6 ir 0,2 procento.

Minėtu laikotarpiu mažmeninės prekybos apyvarta daugiausia padidėjo Lietuvoje (3,6 proc.), Estijoje ir Slovakijoje (po 2,7 proc.) bei Latvijoje (2,6 proc.). Pardavimai labiausiai sumažėjo Liuksemburge (10,6 proc.), Austrijoje (2,4 proc.) ir Danijoje (2,3 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.