Italijoje bus pristatytas „Fiat 500”

Trečiadienį Turine įvyks oficialus naujojo modelio „Fiat 500” pristatymas. „Fiat 500” – tiksli savo „vyresniojo brolio”, atsiradusio šiame pasaulyje 1957 m. liepos 4 dieną, kopija.

Tuomet šį mažą itališką automobilį iškart pamilo Apeninų pusiasalio gyventojai.

Šis automobilis tapo tikra to žodžio prasme liaudies. Jau 1957 m. pabaigoje Italijos keliais, kaip rodo ano meto duomenys, važinėjo 1 mln. 200 tūkst. šių automobilių.

Anų laikų „Fiat 500”, kurio gamyba nutraukta prieš ketvirtį amžiaus, dar gyvas, jį dažnai galima pamatyti Italijos miestų gatvėse.

Naujojo automobilio pristatymui šalyje teikiama nemaža reikšmė, šis modelis laikomas ne tik didžiule Turino gamyklos sėkme, bet kartu ir nacionalinės idėjos atgimimu. Pakanka pastebėti, kad jau gauta 25 tūkst. naujojo automobilio užsakymų.

Į iškilmes Turine atvyks Italijos ministras pirmininkas Romanas Prodis (Romano Prodi) ir daugelis vyriausybės narių. Šiame šiauriniame šalies mieste bus surengta liaudies šventė „Baltoji naktis 500”.

Tačiau šis įvykis minimas ne tik Turine, kur įsikūrusi pagrindinė „Fiat’ gamykla.

30-je šalies miestų, tarp jų Milane, Palerme ir Romoje, vyks šventiniai renginiai, skirti „Fiat 500” atgimimui. Šia proga šalyje išleista net 3 mln. pašto ženklų su šio automobilio atvaizdu.

Žinoma, konstruktoriai, palikę iš esmės ankstesnius automobilio bruožus, suteikė jam modernumo ir aprūpino naujausia elektronika.

„Fiat 500” parametrai tokie: ilgis – 355 cm, plotis – 165, aukštis – 149 cm. Yra ir turbodyzelinis modelis, kurio variklio galingumas siekia 75 arklio jėgas, ir benzininis, kurio variklio galingumas svyruoja nuo 69 iki 100 arklio jėgų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.