Vilniuje ketinama statyti Naciocnalinį stadioną

Šiandien Vyriausybės posėdžio metu buvo nuspręsta sudaryti Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Vilniuje, Ukmergės gatvėje projektavimo ir statybos darbų koordinavimo komisiją ir patvirtinti šios komisijos nuostatai.

Komisijos darbe dalyvaus Vyriausybės kanceliarijos, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovai, Aplinkos, Finansų, Susisiekimo, Ūkio ministerijų specialistai, Vilniaus apskrities viršininko administracijos ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovai. Personalinę komisijos sudėtį tvirtins Ministras Pirmininkas.

Komisijai bus pavesta sudaryti ir su Vilniaus miesto savivaldybe suderinti Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Vilniuje, Ukmergės gatvėje, projektavimo ir statybos darbų planą-grafiką. Šis grafikas turėtų būti pateiktas Vyriausybei iki šių metų rugsėjo 1 d.

Komisija iki šių metų pabaigos turi išnagrinėti ir Vyriausybei pateikti informaciją apie Europos Sąjungos šalyse taikomus analogiškų projektų įgyvendinimo būdus ir tokių objektų valdymo modelius.

Nutarimu siūloma Vilniaus miesto savivaldybei Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Vilniuje, Ukmergės gatvėje, pagrindinės arenos statybą užbaigti iki 2009 m. birželio 25 d.

Nacionalinis stadionas Ukmergės gatvėje buvo pradėtas statyti 1987 m., tačiau jo statyba buvo sustabdyta ir iki šiol nevykdoma. Įvertinus šio stadiono pamatus, atsižvelgus į stadiono vietą, nuspręsta tęsti statybas ir šioje vietoje įrengti Nacionalinį stadioną su sporto kompleksu.

Planuojama, kad Nacionalinis stadionas bus naudojamas ne tik sporto, bet ir šventiniams renginiams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.