Griežtinama atsakomybė už reikalavimų nesilaikymą vežant keleivius ir pavojingus krovinius

Vyriausybė pritarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso kai kurių straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui, kuris nustato administracinę atsakomybę už reikalavimų, vežant pavojingus krovinius nesilaikymą. Taip pat numatyta atsakomybė už kelių transporto priemonių, vežančių keleivius ar krovinius vidaus ir tarptautiniais maršrutais, bei vežant keleivius vietinio susisiekimo maršrutais ekipažų (vairuotojų) vairavimo ir poilsio režimo nesilaikymą.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnių pakeitimo bei papildymo projekte numatyta suteikti šias veiklos sritis kontroliuojančioms institucijoms teisę taikyti administracinę atsakomybę pažeidus minėtus reikalavimus bei bausti pažeidėjus atsižvelgiant į pažeidimo pobūdį ir kaltės laipsnį.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse taip pat nustatoma vežėjų atsakomybė už važiavimą be leidimo kelių transporto priemonėmis, kai viršijama ašies (ašių) apkrova bei transporto priemonė leidžiama bendroji masė. Administracinės atsakomybės taikymas drausmins vairuotojus ir skatins nepažeisti nustatytų reikalavimų, gerins vairuotojų bei eismo dalyvių saugumą keliuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.