Lietuvos ir Estijos prezidentai pažymėjo Vairos Vykės-Freibergos nuopelnus tarptautinėje arenoje

Lietuvos ir Estijos prezidentai didžiausiu kadenciją baigiančios Vairos Vykės-Freibergos laimėjimu laiko Latvijos ir apskritai visų trijų Baltijos šalių vaidmens stiprinimą tarptautinėje arenoje.
Antradienį Rygoje vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus pažymėjo, kad V.Vykės-Freibergos inteligentiškumas ir diplomatiniai sugebėjimai išties suteikė galimybę dirbti bendrai, siekti bendrų tikslų ir stiprinti pozicijas tarptautinėje bendrijoje. Lietuvos prezidento nuomone, kaimyninės šalies vadovė pademonstravo ištikimybę bendradarbiavimui, ryžtą vesti šalį į šviesią ateitį.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) mano, kad prezidentė tapo Latvijos valstybės simboliu. „Manau, jog visiškai aišku: sakydami „Latvija” mes pirmiausia turime galvoje jos prezidentę Vairą Vykę-Freibergą”, – kalbėjo jis.

V.Adamkus ir T.H.Ilvesas taip pat sakė esą pasirengę bendradarbiauti ir su naujuoju Latvijos prezidentu Valdžiu Zatleriu.

Lietuvos vadovas sakė tikįs, kad naujasis kolega tęs gerą bendradarbiavimo tradiciją.

Estijos prezidentas savo ruožtu pabrėžė, kad visas tris Baltijos šalis sieja daug bendrų klausimų, kuriuos reikia spręsti, tad bendradarbiavimas bus tęsiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.