„Dulsinėjos naktys” sugrįžo į Panevėžį

Teatro „Menas” kiemelyje vyks nakties kino seansai po atviru dangumi. Pirmąjį kino filmą panevėžiečiai galės pamatyti rytoj, 21 valandą. Pasak kino seansų sumanytojos Marijos Dautartaitės, pirmajam vakarui pasirinktas 1939 metais Viktoro Flemingo režisuotas kino filmas „Vėjo nublokšti”. Naktinių vasaros kino filmų programa pavadinta „Dulsinėjos naktys”.

Viena naktinių kino seansų organizatorių – Marija Dautartaitė – aiškino, kad pratęsti kino filmų rodymą antrąjį sezoną buvo būtina. „Prisiminiau, kad pernai metais į kino vakarus susirinkdavo žmonės, kuriems patinka nestandartiniai kino filmai. Be to, tokiuose nakties kino seansų vakaruose ne tik žiūrimi kino filmai, bet ir bendraujama. Aptariami matyti jau klasika tapę filmai”, – pasakojo M.Dautartaitė.

Pasak jos, ilgais ir šiltais vasaros vakarais trečiadieniais nuo 21 valandos panevėžiečiai ir miesto svečiai vėl kviečiami į kino seansus teatro „Menas” kiemelyje.

„Praeitais metais didelio dėmesio sulaukęs naktinio kino projektas teatro „Menas” kiemelyje šią vasarą vėl džiugins visus kino mylėtojus. Programoje, pavadintoje „Dulsinėjos naktys”, išvysite garsiausias ekranizuotas meilės istorijas. Jos turėtų sudominti ir tradicinių filmų su gera pabaiga mėgėjus, ir tuos, kurie vertina netradicinius sprendimus. Beje, neatsisakome ir šviečiamosios misijos. Praėjusią vasarą supažindinome žiūrovus su kinematografijos pradžia, o šiemet pristatysime klasikinėmis laikomas kino juostas.”

M.Dautartaitė teigė, kad kino vakarais, kurie prasidės nuo liepos 4 dienos, bus galima pamatyti F.Felinio, B.Bertolučio, B.Edvardso, A.Hičkoko ir kitų žymių režisierių sukurtas juostas. Pirmąjį vakarą, jau rytoj, kino filmų gerbėjams bus pristatytas 1939 metais pastatytas Viktoro Flemingo kino filmas „Vėjo nublokšti”. Po savaitės kiemelyje prie Don Kichoto bus rodomas „Paskutinis tango Paryžiuje” (režisierius B.Bertolučis).

Beje, organizatoriai ragina kino vakarų lankytojus ateiti į kino filmų peržiūras šilčiau apsirengus. „Visus kino seansus rodysime po atviru dangumi. Tačiau netikėtai užklupus lietui šlapti nereikės – filmų vakarai persikels į teatro „Menas” fojė”, – kvietė į naktinius kino seansus M.Dautartaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.