Aplinkos ministras teigia privatizuojant „Alitą” pasitikėjęs ekspertais

Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas – vienas iš keturių interpeliacijos sulaukusių ministrų – teigia, kad kartu su visa dvyliktąja Vyriausybe priimdamas sprendimą dėl alkoholio bendrovės „Alita” pasitikėjo ekspertų patarimais.

A.Kundrotas Seimo nariams aiškino, jog nepaisant to, kad prieš tris savaites nuo sprendimo priėmimo Algirdo Brazausko vadovaujamoje Vyriausybėje buvo gautos Generalinės prokuratūros išvados, nerekomenduojančios parduoti įmonę „Alita” Vytauto Junevičiaus, Vilmanto Pečiūros, Arvydo Stankevičiaus bei Dariaus Vėželio konsorciumui, tačiau po prokuratūros išvadų iškart buvo išdėstyti ir Valstybės turto fondo (VTF) ekspertų bei teisininkų argumentai.

„Nereikia apsimesti, kad esame tiek patyrę privatizavimo klausimais, kad galėtume patys be ekspertų priimti atitinkamus sprendimus”, – iš tribūnos Seime aiškino Aplinkos apsaugos ministras tas pačias pareigas ėjęs ir dvyliktojoje Vyriausybėje.

A.Kundrotas teigė gerbiantis Konstitucinio Teismo sprendimą, kuriuo konstatuota, kad „Alita”, kurią privatizuoti nesėkmingai pretendavo Italijos verslininkas Luigiterzo Bosca (Luidžitercas Boska), gerokai mažesnę kainą pasiūliusiai bendrovės vadovų komandai valstybės buvo parduota pažeidžiant Konstituciją.

Tačiau, jo teigimu, Konstitucinis Teismas „netraktuoja ekonominės pusės, žiūrimas atitikimas įstatymams ir Konstitucijai”, o tuo tarpu Vyriausybė, A.Kundroto teigimu, privalėjo atsižvelgti ir į būsimą ekonominę naudą, į būsimą įmonės veiklos stabilumą.

Konsorciumas už privatizuojamą įmonę pasiūlė 58.05 mln. litų, o Italijos verslininkas Luigiterzo Boscos siūloma suma buvo didesnė 15 proc.

Tačiau A.Kundrotas teigė buvęs įsitikinęs, kad perspektyvos požiūriu ir atsižvelgus į ekspertų pateiktus argumentus, Vyriausybės sprendimas atrodė teisingas.

Interpeliaciją Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) parlamentarai teikia dar trims dabartinės keturioliktosios Gedimino Kirkilo Vyriausybės ministrams – krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui, švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei bei socialinės apsaugos ir darbo ministrei Vilijai Blinkevičiūtei.

Visi keturi ministrai dirbo ir dvyliktojoje Vyriausybėje, kai buvo priimtas sprendimas privatizuoti AB „Alita”.

Nepasitikėjimo Vyriausybės nariais rengėjai reikalauja ministrų atsistatydinti, nes valstybei pagal Seimo laikinosios komisijos sprendimą, kuriam pritaręs yra ir parlamentas, buvo padaryta 35 mln. litų žala.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Aplinkos ministras teigia privatizuojant „Alitą” pasitikėjęs ekspertais"

  1. Lydeka

    Mūsų ekspertai – galvoti žmonės. Už gerą paskatinimą vieni sakys ,kad balta yra juoda,kiti- kad juoda yra balta. Taip buvo su laiko zonom,su valdovų rūmais,su namų savininkų nuosavybe ir kt. Produktas perkamas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.