Velsiečiai išsigando „Bloodhound Gang”

Skandalingų amerikiečių „Bloodhound Gang”, kurie gros festivalyje „Be2Gether” Norviliškėse, reputacija vos nepakišo kojos bene garsiausio roko festivalio Velse organizatoriams. Net nematę amerikiečių pasirodymo, Svonsio apylinkių gyventojai smarkiai pasipriešino festivalio „Fflam” planams. Tiesa, festivalis vis dėlto vyks.

„Bloodhound Gang” liepos 13—15 dienomis „Fflam” festivalyje gros su tokiomis roko legendomis kaip „The Stranglers”, „New Model Army”, „Levellers”, „Manic Street Preachers” ir naujosiomis žvaigždėmis „Keane” bei neseniai Vilniuje koncertavusiais „Placebo”.

Pasak britų žiniasklaidos, festivalio Velse organizatoriai teigė esantys laimingi, kad pavyko rasti bendrą kalbą su vietos gyventojais. Tiesa, jie negarantavo, kad „Bloodhound Gang” koncerto metu pavyks išvengti akibrokštų.

Tie, kas regėjo „Bloodhound Gang” koncertus vieningai teigia, kad tai unikalus reginys, nors jautresnių nervų žmones jis gali ir šokiruoti.
Pavyzdžiui, 2000 metų vasarą Maskvoje gitaristas Evil Jared po sceną nutarė palakstyti visiškai nuogas. To pasirodė per daug Maskvos milicininkams, kurie iškart po „Bloodhound Gang” pasirodymo muzikantą nusitempė į nuovadą. Tiesa, keletą valandų paklausinėję, iš kur atlikėjai turi tiek drąsos ir įžūlumo scenoje, milicininkai amerikiečiui leido grįžti į viešbutį.

Tais pačiais metais „Bloodhound Gang” koncertavo Šveicarijoje. Ten grupė ketino surengti ir dar vieną pasirodymą po keleto mėnesių. Tačiau dėl neprognozuojamo elgesio vėl kilo problemų. Mat koncerto metu prieš daugiatūkstantinę minią vokalistas Jimmy Pop ir gitaristas Evil Jared pradėjo vemti vienas kitam į burną. Priblokšti tokio reginio šveicarai ėmė kaišioti pagalius į ratus būsimo koncerto rengėjams, kad daugiau jų jaunimas nebematytų tokių šlykštynių.

Roko pasaulis dar atsimena skandalą, kilusį po to, kai „Bloodhound Gang” savaip perdarė motyvą iš garsiojo „Pink Floyd” kūrinio „Another Brick In The Wall, Part 2”. Perrašė žodžius ir bandė įdėti į savo albumą. Gilios prasmės filosofiniai „pinkų” žodžiai virto tokiais pačiais filosofiškais, tačiau buvo išreikšti nenormatyvine leksika.

„Pink Floyd” kadaise dainavo „All in all you’re just another brick in the wall” („Galiausiai tu – tik dar viena plyta sienoje”).”Bloodhound Gang” interpretacija skambėjo gerokai aštriau: „All in all you’re just another dick with no balls” („Galiausiai tu – tik dar vienas b… be kiaušų”)

Dėl tokių interpretacijų amerikiečiai atsidūrė teisme, buvo sunaikinta bemaž pusė milijono įrašų su patobulinta dainos versija JAV. „Bloodhound Gang” pavyko sutarti su britais, kad bent Europoje albumas „Hooray For Boobies” būtų išleistas su perdainuotu kūriniu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.