Prie Nidos kopų skraidys motociklai

Penktadienį, liepos 6 dieną, Nidos kopų tylą sudrebins galingų motociklų riaumojimas ir žiūrovų susižavėjimo šūksniai. Gražiausiame Lietuvos pajūrio kurorte „Red Bull X-Fighters” oro matadorai surengs akrobatinio motokroso (angliškai freestyle motocross) pasirodymą.

„FMX Jam” renginyje Nidoje kvapą gniaužiančiais triukais keliolikos metrų aukštyje susirinkusius stebins keturi motokrosininkai iš Skandinavijos. Naudodami rampas skraidantys matadorai pakyla ir atlieka ekstremalius triukus ore. Tokius kaip „Supermenas”, „Numirėlis”, „Cunamis” ir „Galinis suktukas su Kordoba”.

Į Lietuvos pajūrį skraidinti motociklų atvyks Rickardas Rättö ir Niklas Olssonas iš Švedijos, norvegas Öysteinas Kjörstadas ir neabejotina vakaro žvaigždė – švedas Fredrikas Johanssonas. Jis dalyvaus ir finaliniame „Red Bull X-Fighters” renginyje Madride, į kurį kviečiama tik dešimt pačių geriausių pasaulio akrobatinio motokroso meistrų.

„Dabar mano tikslas gyvenime yra tiesiog važinėti savo motociklu. Noriu pagerinti treniruočių aikštelę, kad joje būtų dar maloniau ir niekad nepavargčiau treniruotis. Taip pat stengiuosi vis labiau tobulėti ir rengti tikrai gero lygio pasirodymus”, – sako 26 metų F.Johanssonas.

Nidos šou pabaigoje visų žiūrovų laukia įspūdinga premjera – filmas apie „Red Bull X-Fighters” pasaulinio turo etapą Airijoje. Į Dubliną, šalia Slane pilies, suplūdo 35.000 akrobatinio motokroso gerbėjų iš viso pasaulio. Neabejotina, kad tarp jų buvo ir daug Airijoje gyvenančių mūsų tautiečių.

Sakoma, kad geriau vieną kartą pamatyti nei dešimt kartų išgirsti. Liepos 27 dieną Lietuvos žiūrovai turės galimybę pamatyti finalinio „Red Bull X-Fighters 2007” turnyro etapo transliaciją iš Madrido per Tango TV 22:30 (transliacijos kartojimas per TV3 liepos 29 d. 24:00). Transliacija vyks iš svarbiausios Ispanijoje koridos arenos Las Ventas, kur vietoj matadorų pasirodys motokrosininkai, o įniršusius bulius atstos motociklai.

Akrobatinis motokrosas išaugo iš tradicinio motokroso, kuriame buvo vertinami patys geriausi ir įspūdingiausi motociklininkų skrydžiai. Praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje keletas motokrosininkų visiškai pasitraukė iš lenktynių, nusprendę atsidėti vien tik šuoliams, kuriuose vis gausėjo įspūdingų akrobatinių triukų.

Motociklai pakilo į dangų ir „Red Bull X-Fighters” era prasidėjo 2001 metais. „Red Bull X-Fighters” turnyras savo kovoms pasirenka pačias didžiausias ir geriausias koridas — seniausią, į kurią telpa 23.000 žiūrovų, Madrido koridą „La Plaza de Las Ventas” ir pačią didžiausią pasaulyje Meksikos sostinėje Meksike esančią koridą „Menumental Plaza del Toros”, kurioje telpa 42.000 žiūrovai. Bilietai išgraibstomi likus kelioms savaitėms iki renginio, o tarp žiūrovų galima pastebėti tokias žvaigždes kaip futbolininkas Davidas Beckhamas ar aktorė Juliette Lewis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.