Nekokybiška avalynė grąžinama gamintojams

Pusketvirto tūkstančio nekokybiškų lauko, žygio, džinglių, dykumų lauko batų, taip pat visi moteriški uniforminiai bateliai, skirti šalies kariuomenei, bus grąžinti tiekėjams.

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Materialinių resursų departamento teigimu, nepriklausomoje sertifikuotoje laboratorijoje atliktus avalynės kokybės tyrimus nustatyta, kad atsitiktinai atrinktos poros batų neatitinka techninėse specifikacijose keliamų reikalavimų. Lietuvos kariuomenės sutartyse su avalynės tiekėjais yra numatyta, kad tokiu atveju nekokybiška yra pripažįstama visa siunta, ji yra grąžinama tiekėjui ir turi būti pakeista į kokybišką.

Šią avalynę tiekė UAB „Samolina”, AB „Lithuanica” ir R. Gnedevičiaus IĮ. Kitų gamintojų produkcijoje aptikta smulkių trūkumų, jie taip pat informuoti apie tyrimo rezultatus ir įspėti.

Lauko batus kariai avi kovinio rengimo Lietuvoje metu, dykumų batus – vykdami į misijas Irake ir Afganistane, džiunglių batus – misijoje Kosove, žygio batus – per misijas Afganistane.

Nepriklausomose Lietuvos ir užsienio laboratorijose yra tikrinama ne tik gaunama avalynė, bet ir visa ekipuotė, ginkluotė, personalinės apsaugos priemonės, visų tipų apranga ir medžiagos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.