Sostinėje atidaroma naujoji estakada

Nuo antradienio popietės naująją estakadą, jungiančią sostinės Geležinio Vilko gatvę ir Konstitucijos prospektą su Ukmergės gatve, jau galės išmėginti pirmieji vairuotojai. Nuo penktadienio šia estakada pradės važiuoti ir viešasis transportas.

Važiuojant nuo Geležinio Vilko tilto pirma ir antra eismo juostomis bus galima važiuoti per estakadą Ukmergės gatvės link Ukmergės kryptimi, o antra ir trečia eismo juostomis Geležinio Vilko gatvės link Molėtų kryptimi.

Iš žiedinės sankryžos pirma eismo juosta bus galima važiuoti Geležinio Vilko gatvės link Molėtų kryptimi, o antra ir trečia eismo juostomis – per estakadą Ukmergės gatvės link Ukmergės kryptimi.

Nuo liepos 6 dienos visų maršrutų autobusai, važiuojantys nuo Konstitucijos prospekto, bus nukreipiami naująja estakada. 2, 43, 46, 56 ir 102N maršrutų autobusai Saltoniškių stotelėje nebestos.

Estakada baigta keturiais mėnesiais anksčiau nei numatyta.

Tikimasi, kad trijų eismo juostų estakada gerokai padidins sankryžos pralaidumą Ukmergės gatvės kryptimi nuo transporto žiedo bei iš Geležinio Vilko gatvės.

Transporto jungtis nuo Konstitucijos prospekto iki Ukmergės gatvės suprojektuota kaip vienos eismo krypties trijų eismo juostų estakada per Geležinio Vilko gatvę. Estakados ilgis – 247 metrai, plotis su atitvarais – 14,25 metro.

Estakadą statė bendrovė „Panevėžio keliai” su partneriais – kelių statybos UAB „Fegda” ir tiltų statybos UAB „Tilsta”. Bendra projekto darbų vertė – 35,96 milijono litų. Projektą finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Transporto srautų tyrimų duomenimis, Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių sankryža rytinio piko metu per valandą abiem kryptimis pravažiuoja iki 8 tūkstančių automobilių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.