Palangą užvaldė „dvariškių” aistros

Ant Palangos valdžios krito įtarimų šešėlis dėl galimo „saviškių” protegavimo. Apie tai prabilta po to, kai kurorto paplūdimių gelbėtojų funkcijos atsidūrė privačiose rankose.

„Vakarų ekspresas” išsiaiškino, kad šią vasarą konkursą laimėjusiam Palangos vandens motociklų sporto klubui priklauso liberalcentristo mero Remigijaus Alvydo Kirstuko bendrapartiečiai – Tarybos narys bei jo patarėjas.

Liberalcentristų „šutvė”

Birželio pradžioje Palangos miesto mero pavaduotojas ir bendrapartietis Rimantas Garolis sužibėjo kaip profesionalus viešųjų ryšių specialistas, gebantis nukreipti visuomenės dėmesį nuo svarbių dalykų.

Tada viešai pareikšta, kad šį vasaros sezoną kurorto poilsiautojų gyvybes saugos konkursą laimėjęs Vandens motociklų sporto klubas. Mat Palangos valdžia nusprendė, jog pakaks leisti pinigus brangiam gelbėtojų stoties ir jų darbuotojų išlaikymui – geriau stiprinti materialinę gelbėtojų padėti bei turimą jų techniką.

Klubo prezidentas Jonas Pirožnikas mūsų dienraščiui pasakojo, kad dar 2001 m. įkurtas klubas šiuo metu vienija 15 narių. Paklaustas, ar tarp jų esama politikų, J. Pirožnikas neslėpė, kad vienas didžiausių klubo rėmėjų yra garsusis bendrovės „Kauno grūdai” generalinis direktorius ir Kauno miesto tarybos narys liberalcentristas Tautvydas Barštys.

Be to, pasak J. Pirožniko, klubui priklauso ir Palangos savivaldybės tarybos narys Saulius Simė bei politinio pasitikėjimo postą turintis kurorto mero patarėjas Ričardas Kurpius. Abu jie taip pat priklauso Liberalų ir centro sąjungai

„o kas daugiau…”

Visi šie Palangos mero R. A. Kirstuko bendrapartiečiai tvirtina nedisponuojantys dokumentais dėl įvykusio konkurso, jo sąlygų esą nežino, o apie galimą viešųjų ir privačiųjų interesų sankirtą nenori net girdėti.

Nors iš pirmo žvilgsnio ir keista, bet šios informacijos teigia neturinti ir Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų tarnyba. Ten buvome informuoti, kad viešą konkursą skelbė ne Savivaldybė, o jai priklausanti biudžetinė įstaiga Palangos gelbėjimo stotis su anksčiau jai vadovavusiu ir šiuo metu į Šventosios gelbėjimo stotį perkeltu Jonu Vigeliu.

„Vakarų ekspresui” susisiekus su J. Vigeliu telefonu, šis, sužinojęs, kad domimės konkurso sąlygomis ir eiga, išsigando, tačiau griežtai atsisakė įvardyti jį įbauginusius asmenis. Paklaustas, ar jie priklauso daugumą kurorto valdžioje turintiems liberalcentristams, J. Vigelis tepasakė: „O kas gi daugiau…”

J. Vigelis neneigė, kad konkursas, kurį laimėjo Palangos vandens motociklų sporto klubas, esą nebuvo visiškai skaidrus ir skubėjo teisintis: „Formaliai viešą konkursą organizavau aš, bet iš tikrųjų man tik padavė visus paruoštus popierius parašams ir spaudams.”

Slepia dokumentus

Maža to, išdrąsėjęs J. Vigelis, paklaustas, o kodėl gi Palangos vandens motociklų sporto klubas veržėsi perimti paplūdimių gelbėtojų funkcijas, net nustebo: „Kaip tai kodėl? Juk pasiėmė patalpas, pripirktą inventorių – už kokius pustrečio šimto tūkstančių litų: ir vandens motociklus, ir narų įrangą…”

Ir tai esąs tik pirmas žingsnis siekiant absoliutaus šeimininko statuso.

Be to, nors iš pradžių jis vis kartojo negalįs mums pateikti dokumentų, J. Vigelis nenorėjo girdėti, kad jis, kaip biudžetinės organizacijos, išlaikomos iš mokesčių mokėtojų pinigų, tai privalo padaryti.

Galop J. Vigelis pažadėjo popierius į mūsų redakciją atsiųsti kitą dieną faksu, tačiau savo pažado neįvykdė.

Po kelių dienų pasiteiravus, kodėl, J. Vigelis tepasakė: „Man buvo pasakyta, kad jeigu žurnalistams kyla kokių klausimų, tegul oficialiai man pateikia juos raštu. Ir popierių sakė neduoti, nes jūs – ne prokuratūra. Atleiskite, bet aš atsidūriau labai durnoje situacijoje – mane suės gyvą… Ponia, pabandykit gauti tuos popierius kitais keliais.”

Padės žurnalistams

Tuo tarpu šios įtartinos istorijos epicentre atsidūrę kurorto liberalcentristai, bendraudami su „Vakarų ekspresu”, demonstravo olimpinę ramybę.

Tarybos narys Saulius Simė žurnalistų įtarimus atmetė ir tikino, kad ieškome skandalo ten, kur jo nėra: „Viskas buvo skaidru.”

Savo ruožtu patikrinti, ar viskas vyko sąžiningai ir skaidriai, pakvietėme Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje Kristiną Vintilaitę.

Praėjusią savaitę po ligos į darbą grįžusi valstybės tarnautoja, išgirdusi iš žurnalistų apie įtartinus palangiškių darbus, istoriją pavadino „pikantiška”. Sykiu ji pažadėjo išsireikalauti reikiamus dokumentus ir išsiaiškinti, ar gelbėtojų funkcijas perduodant į privačias rankas laikytasi įstaty

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.