Ministras tikisi, kad naujasis pasieniečių vado pavaduotojas neduos preteksto spekuliuoti jo praeitimi

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys tikisi, kad naujasis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojas Genadijus Kuznecovas, tinkamai vykdys jam pavestas pareigas ir nesuteiks preteksto spekuliuoti jo praeitimi.
Ministro R.Šukio įsakymu, nuo pirmadienio VSAT prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vado pavaduotoju Štabo viršininku paskirtas vidaus tarnybos pulkininkas G.Kuznecovas.

G.Kuznecovo pavardė buvo minima 2004 metais Rolando Pakso prezidentūros skandalo metu. Esą tuometinis Pagėgių rinktinės vadas G.Kuznecovas, paprašytas didelę įtaką įgijusios Renatos Smailytės, kelis kartus be eilės per sieną liepė praleisti nurodytus automobilius. Šie jo poelgiai įvertinti kaip piktnaudžiavimas tarnyba, jam buvo paskirta nuobauda – griežtas papeikimas.

„Svarstydamas G.Kuznecovo kandidatūrą žinojau, kad prieš trejus jam buvo paskirta tarnybinė nuobauda, tačiau įvertinau ir tai, kad pastaruoju metu jis tinkamai vykdė savo pareigas, svariai prisidėjo Lietuvai taikant įsiliejimo į Šengeno erdvę numatytas priemones. Žmogaus negalima visą gyvenimą persekioti už tai, kad jis vieną kartą nusižengė”,- BNS sakė ministras R.Šukys.

Pasak R.Šukio, vertinant G.Kuznecovo kandidatūrą, jo asmenį buvo paprašytos įvertinti ir specialiosios tarnybos – STT bei VSD, kurios nerado kliūčių G.Kuznecovą skirti į naujas pareigas.

G.Kuznecovas tarnybą VSAT pradėjo 1993 metais Pagėgių automobilių pasienio kontrolės praleidimo punkte operatyvinio budinčiojo pareigose. Vėliau ėjo įvairias pareigas VSAT, o nuo 1997 metų buvo paskirtas Pasienio policijos departamento prie VRM Pagėgių pasienio policijos rinktinės vadu, nuo 2001-ųjų – Pagėgių rinktinės vadu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.