Žvaigždės atidavė pagarbą velionei princesei Dianai

Tarptautinis popmuzikos žvaigždžių būrys sekmadienį per atminimo koncertą Londono Vemblio stadione atidavė pagarbą velionei princesei Dianai.

Koncertą, kurį stebėjo princesės sūnūs Williamas (Viljamas) ir Harry (Haris) bei 60 tūkst. žiūrovų, pradėjo Dianos bičiulis Eltonas Johnas (Eltonas Džonas), dainavęs ir per jos laidotuves. Šį kartą E.Johnas milžiniškų nespalvotų Dianos fotografijų, kurias padarė Mario Testino (Marijus Testinas), fone atliko dainą „Your Song”.

Po jo scenoje pasirodė veteranai „Duran Duran”, „Status Quo”, Bryanas Ferry (Brajenas Feris) ir tokie jaunesni atlikėjai kaip „The Feeling”, Fergie (Fergi) iš „Black Eyed Peas”, „Orson”, Lily Allen (Lili Alen) bei JAV reperis Pharrellas Williamsas (Farelas Viljamsas), taip pat Anglų nacionalinis baletas, kurį labai mėgo Diana.

Sekmadienį Dianai būtų suėję 46 metai.

Dianos žūtis per autoavariją Paryžiuje 1997 metais tarp paprastai santūrių britų sukėlė precedento neturinčią sielvarto bangą, kuri atspindėjo jų meilę „širdžių karaliene” vadintai princesei, tapusiai viena labiausiai fotografuojamų moterų pasaulyje.

Dainininkas iš Velso Tomas Jonesas (Tomas Džounsas) pademonstravo, kad būdamas 67 metų vis dar gali įsiūbuoti minią – jo daina „Kiss” privertė šokti žiūrovus ir princus.

Williamas ir Harry, kurie per šešias valandas trukusį muzikos maratoną šoko ir lingavo kartu su likusia minia, šį koncertą surengė dešimtųjų savo motinos žūties metinių proga tam, kad paminėtų jos labdaringą veiklą, kurią, jų nuomone, nepelnytai užgožė neigiamų spaudos atsiliepimų lavina.

„Šis vakaras susijęs su viskuo, ką mylėjo mūsų motina – muzika, šokiu, labdara, jos šeima ir draugais”, – teigė 25 metų Williamas, sulaukęs atsistojusių žiūrovų ovacijų.

Gerbėjai neseniai atidarytame Vemblio stadione dalijosi prisiminimais apie Dianą.

„Aš stovyklavau per jos laidotuves Londone, taigi tikrai norėjau šiandien būti čia. Ji buvo užjaučiantis žmogus, nuolat galvojęs apie kitus”, – sakė Julie Rocks (Džiuli Roks).

HARRY DUOKLĖ KARIAMS

Aktorius Kieferis Sutherlandas (Kiferis Saderlendas), vedęs koncertą kartu su Sienna Miller (Sina Miler), Dennis Hopper (Denis Hoper) ir teniso žvaigžde Johnu McEnroe (Džonu Makenru), pavadino Dianą „didžiu davimo simboliu”.

Tuo tarpu 22 metų Harry atidavė pagarbos duoklę savo kariuomenės draugams, tarnaujantiems Irake. Princas, kuris yra trečias eilėje į sostą, šiais metais turėjo būti dislokuotas Irako Basros mieste, tačiau armijos vadai dėl pernelyg didelio pavojaus jo gyvybei tokį sprendimą atšaukė.

„Norėčiau būti ten su jumis. Atleiskite, kad negaliu… likite saugūs”, – sakė jis.

Koncerto metu buvo sustiprintas saugumas, kai penktadienį Londone buvo aptikti du automobiliai su sprogmenimis ir kai šeštadienį du vyrai visureigiu įsirėžė į Glazgo oro uosto pastatą.

Šiam renginiui renginių kupiname popmuzikos šou kalendoriuje teko konkuruoti dėl gerbėjų, kurie dar nespėjo išsivalyti drabužių po lietaus merkto Glastonberio festivalio ir jau ruošiasi Alo Gore`o (Alo Goro) rengiamam koncertui „Live Earth”, kuris įvyks liepos 7 dieną ir bus skirtas klimato krizei.

Koncertas, į kurį buvo įterpti Dianos remtų labdaros organizacijų vaizdo klipai, buvo transliuojamas per televiziją maždaug 140-yje šalių ir pritraukė apie 500 mln. žiūrovų.

Vemblio stadione tarp žiūrovų sėdėjo ir buvusi Williamo mergina Kate Middleton (Keit Midlton). Šiuo metu spėliojama, kad pora galėjo atnaujinti savo santykius.

Harry koncertą stebėjo su savo mergina Chelsy Davy (Čelsi Deivi). Minioje taip pat buvo Dianos brolis Charlesas Spenceris (Čarlzas Spenseris), kuris per laidotuves sakydamas kalbą buvo piktai užsipuolęs žiniasklaidą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.