Pirmajam Baltijos šalyse hindi kalbos vadovėliui skirta 8 tūkstančiai dolerių

Liepos 5 d. (ketvirtadienį) 14.00 val. Indijos ambasadorius Lietuvai Anilas Wadhwa baigdamas savo kadenciją susitiks su Vilniaus universiteto rektoriumi ir įteiks Indijos užsienio reikalų ministerijos beveik 8 tūkstančių dolerių vertės čekį, skirtą pirmojo Baltijos šalyse hindi kalbos vadovėlio ir žodyno, kurį parengė VU Orientalistikos centro dėstytoja Rasa Randžan, leidybai.
Per ambasadoriaus Anilo Wadhwos ketverių metų kadenciją Indijos ambasada ypač daug prisidėjo prie indologijos studijų ir mokslo tyrimų plėtojimo Vilniaus universiteto Orientalistikos centre. 2007 m. vasario 21 d., gavus Indijos Vyriausybės paramą, VU Orientalistikos centre buvo atidarytas hindi kalbos kabinetas. Kabinete įrengta šiuolaikinė vaizdo ir garso įranga, leidžianti taikyti efektyvius kalbų mokymo metodus. Dabar jame mokosi ne tik VU Orientalistikos centro indologai, studijuojantys pagal bakalauro programą, bet ir vakarinės Rytų kalbų mokyklos klausytojai, kurie čia mokosi virš dešimties Azijos kalbų, tarp jų hindi ir sanskrito.

Vilniaus universitete indologijos studijų programa, pradėta 2000 metais, yra viena jauniausių regione, todėl dalijimasis patirtimi apie perspektyvias indologijos studijų kryptis, studijų programų atnaujinimą ir internacionalizavimą, žinių apie Indiją sklaidą visuomenėje Lietuvos indologams yra ypač svarbus.

Per ketverius metus Indijos ambasada Centro bibliotekai padovanojo virš 500 vertingų knygų anglų, hindi ir sanskrito kalbomis, rėmė mokslininkų stažuotes ir dalyvavimą konferencijose, kiekvienais metais indologijos studentams skiriamos stipendijos mokytis hindi kalbos Centriniame hindi kalbos institute Agroje. Plėtodamas tarpuniversitetinius ryšius 2006 m. Vilniaus universitetas pasirašė tarpuniversitetinę bendradarbiavimo sutartį studijų ir mokslo srityse su Jawaharlalo Nehru universitetu (Niu Delis).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.