„Vairuoti įdomiau nei suktis virtuvėje”

Nors moterys, vairuojančios autobusus, troleibusus ar net sunkiasvorius vilkikus – jau seniai ne naujiena, visgi prie vairo sėdinčioms dailiosios lyties atstovėms kartais tenka išklausyti piktas vyrų replikas. O štai 4-ojo maršruto mikroautobuso vairuotoja Daina prie vairo jaučiasi puikiai ir tvirtina piktų replikų nesulaukianti.

Beveik ketverius metus maršrutinio taksi vairuotoja dirbanti Daina nesigaili pasirinkusi vyrišką darbą: „Anksčiau dirbau pardavėja. Prieš keletą metų į užsienį išvykęs brolis paliko mikroautobusą. Niekas vairuoti nenorėjo, tad ėmiausi aš. Dabar savo darbo nenorėčiau keisti į jokį kitą.”

Daina, turinti 27 metų vairavimo stažą, pasakoja per ketverius darbo su mikroautobusu metus patyrusi tik vieną nedidelę avariją. Paklausta, ar sutiktų su nuomone, kad vyrai iš tiesų yra geresni vairuotojai, moterų liaupsinti nepuola: „Jos atsargesnės, vairuoja atidžiau, bet vyrų reakcija greitesnė.” O norint gerai vairuoti maršrutinį taksi, greita reakcija būtina. Taip pat labai svarbūs nepriekaištingi vairavimo įgūdžiai ir gebėjimas susitvardyti – išlikti ramiam kelyje ir bendraujant su keleiviais.

Galimybę nuolat būti tarp žmonių moteris laiko vienu iš didžiausių savo darbo pranašumų: „Labai mėgstu bendrauti. Žmonės nuolat keičiasi, nejaučiu rutinos. Nors darbas tikrai sunkus, bet nenuobodus.”

Paklausta, kas šiame darbe nepatinka, Daina atsako, kad suerzina tik smulkmenos, bet jas greit pamiršta. Ar klaipėdiečiai stebisi, pamatę mikroautobusą vairuojančią moterį? „Nustemba tik atvykėliai, miesto svečiai.” Kolegos Dainą myli ir priima šiltai, o draugai ir artimieji – žavisi. Šeima jau priprato prie nuolat dirbančios ir retai namuose būnančios mamos: „Dukrai jau penkiolika, moka pati savimi pasirūpinti. Virtuvėje suktis, gaminti maistą nelabai mėgstu. Maloniau, kai valgyti padaro vyras.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.