Vilkindami posėdžius politikai papildomai uždirba

Meras Rimantas Taraškevičius, komentuodamas praėjusios savaitės įvykius sakė, kad pastarasis savivaldybės tarybos posėdis sugrąžino į 1990-uosius metus. Tuomet posėdžiai užsitęsdavo po keturias dienas ir ilgiau.

Kartu su meru prabėgusios savaitės įvykius komentavo vicemerė Judita Simonavičiūtė ir tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis.

Laikas – pinigai

Savivaldybės tarybos posėdyje praėjusį ketvirtadienį buvo planuota svarstyti apie pusšimtį sprendimų projektų. Per visą dieną nuo 9 iki 17.30 val. posėdis tik įpusėjo. Taryba pabaigs svarstyti klausimus kitą savaitę.

„Tuomet – prieš 17 metų – tarybos nariai nekonstruktyviai dirbo, nes neturėjo patirties. O ši taryba negali skųstis patirties stoka. Manau, kad kai kurie politikai bando įvelti į nevaisingas diskusijas. Paskui kaltins, jog valdanti koalicija nesugeba organizuoti tarybos darbo”.

Vicemerė juokavo, kad tarybos nariai siekia užtęsti laiką, nes jiems moka už valandas praleistas posėdžiuose.

„Už vieną valandą, praleistą posėdžiaujant komitetuose arba taryboje, politikai uždirba po 10,55 lito. Per dieną – 84,40 lito. Vienas tarybos posėdis savivaldybei kainuoja per du tūkstančius litų”, – suskaičiavo R.Taraškevičius.

Gresia sankcijos

Artėjant konkursui parinkti buitinių atliekų vežėjus, žiniasklaidoje pasipylė priekaištų dėl naujos atliekų tvarkymo politikos.

J.Simonavičiūtė ir V.Plečkaitis įsitikinę, kad straipsnius užsako dabartiniai atliekų vežėjai, siekiantys išsaugoti rinką, nes konkurse kai kurie iš jų gali pralaimėti. Vicemerė sakė, kad miestas bus suskirstytas į tris zonas: šiaurės, centro ir pietų. Kiekvienai zonai bus parinkta po vieną vežėją. Todėl šalia vienas kito nestovės skirtingų firmų konteineriai.

„Dabar neįmanoma išsiaiškinti, kurie vežėjai nelaiku išveža atliekas, kiek šiukšlių išgabena”, – teigė mero pavaduotoja.

Anot jos, nuo kitų metų pradžios vežėjams bus mokama už išvežtą kiekį. Todėl jie bus suinteresuoti kuo dažniau vežti šiukšles.

„Mieste bus švariau. Atliekų vežėjams nebereikės rūpintis, kad gyventojai sumokėtų už paslaugas. Šį rūpestį nuo naujųjų metų prisiims savivaldybė, nes įves vietinę rinkliavą už buitinių atliekų tvarkymą.

Klaipėdos apskritis gavo iš Europos Sąjungos 11,7 mln. eurų (40,4 mln. litų) naujajai buitinių atliekų tvarkymo politikai įgyvendinti.

Jei mes atsisakysime vykdyti savo įsipareigojimus, teks Europos Sąjungai grąžinti 5,8 mln. eurų”, – teigė V.Plečkaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.