Londone policija automobilyje rado bombą, pradėtas tyrimas

Britų policija Londono centre pastatytame automobilyje penktadienį rado bombą, kurią neutralizavo, ir pradėjo antiteroristinį tyrimą.

„Sky News” citavo šaltinius, sakiusius, kad bomba buvo „potencialiai didžiulė” ir kad tame automobilyje buvo dujų balionai.

Bomba rasta netrukus po to, kai naujasis ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas), kuris pakeitė dešimtmetį valdžiusį Tony Blairą (Tonį Blerą), paskelbė savo naujojo ministrų kabineto sudėtį.

Sprogmenų specialistai anksti penktadienį, 2 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku, buvo iškviesti apžiūrėti vieno automobilio, pastatyto Haimarketo gatvėje netoli Pikadilio rato, sakoma Londono policijos pranešime.

„Jie aptiko tai, kas atrodė kaip potencialiai sprogti galintis sprogstamasis užtaisas. Jis buvo neutralizuotas”, – sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad kovos su terorizmu pareigūnai atlieka tyrimą.

Policijos atstovas patvirtino, kad tas užtaisas buvo bomba.

Pareigūnai ant automobilio užmetė mėlyną brezentą ir aptvėrė rajoną aplink jį, todėl susidarė didelės mašinų spūstys. Žmonės, negalėdami patekti į darbovietės, suko ratus aplink.

Haimarkete paprastai būna labai daug žmonių – londoniečių ir turistų. Tame rajone įsikūrę daug teatrų, restoranų ir barų.

2005 metų liepos 7-ąją sprogus bomboms Londono visuomeninio transporto priemonėse, žuvo 52 žmonės. Tai buvo pirmasis islamistų mirtininkų išpuolis Vakarų Europoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Londone policija automobilyje rado bombą, pradėtas tyrimas"

  1. londonietis

    ir vel arabai…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.