Vėtra sutrikdė automobilių eismą

Antradienio pavakarę vėtra, lydima smarkaus lietaus, siauru ruožu praūžusi virš miesto, laužė medžius ir jų šakas. Marijonų gatvėje ant važiuojamosios kelio dalies užvirtęs medis trumpam sutrikdė automobilių eismą

Pirmieji vėjo gūsiai panevėžiečius, grįžtančius namo maršrutiniais autobusais ir lengvaisiais automobiliais, privertė krūpčioti. Ne vienam iš jų kelią pastojo nuvirtę medžiai, kiti vos spėjo išvengti krintančių šakų. Per trumpą laiko tarpą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai net 6 kartus buvo kviečiami šalinti lūžusių medžių ir šakų. Vakar iš ryto ugniagesių pradėtą darbą tęsė „Panevėžio želdynų” darbuotojai.

Užtvėrė transporto eismą

Prieš pat 18 valandą 16-ojo maršruto autobusu važiavusiems keleiviams, tik įsukus autobusui iš Stoties gatvės į Marijonų, teko patirti keletą nelabai malonių akimirkų. Važiuojant pro stadioną iš pradžių į autobuso langą trinktelėjo viena lūžusi medžio šaka, gal už metro su didžiausiu trenksmu – antra. Beveik tuo pat metu prieš pat autobusą virto lūžęs plačialapis klevas, užtvėręs visą gatvę.

Per porą minučių susidarė automobilių kamštis. Nuo Smėlynės gatvės atvažiuojantys lengvieji automobiliai bandė brautis pro šakas. Iš lėto šiaip ne taip pravažiavo ir 4-ojo maršruto autobusas. Tačiau autobusas, prieš kurį nukrito medis, nejudėjo. Atskubėję ugniagesiai dar bandė įkalbėti vairuotoją, kad šis pasuktų ir bandytų išvažiuoti pro šoną, tačiau vairuotojas buvo neperkalbamas: ” Aš autobuso šonų nebraižysiu į šakas. Mano autobusas platus, ir tikrai nepravažiuosiu. Jūs geriau kabinkite trosą ir traukit medį į šoną, nes aš ir taip vėluoju”, – dėstė vairuotojas.

Ugniagesių pagalbos prireikė ne kartą

Ugniagesiai gelbėtojai sukosi greitai. Vieni pjovė šakas, kiti tempė jas ant šaligatvio, treti netgi nušlavė gatvę. Nepraėjo nė 10 minučių, ir 16-ojo maršruto autobusas kelionę tęsė .

Vakar PGT inspektorė Vilma Vaiginytė PB pasakojo apie antradienio įvykius. Penkios minutės po aštuonioliktos valandos buvo gauti pranešimai apie nuvirtusius medžius ties Smėlynės 138-uoju ir Respublikos 53-iuoju namais. Dar po gero pusvalandžio ugniagesiai skubėjo į A.Jakšto gatvę. Apie pusę aštuonių vakaro pagalbos prireikė net Raguvos miestelio gyventojams. Nuvirtęs medis greit buvo pašalintas. Vėlai vakare ugniagesiai dar kviesti pagelbėti elektrikams. Reikėjo nuimti ties Smėlynės gatvės 163-iuoju namu ant laidų užkritusią šaką.

Pasak inspektorės, ugniagesiams po stipresnio vėjo kaskart tenka po vieną du medžius pašalinti O antradienio vakaras buvo labai audringas.

Pagrindiniai darbai – trečiadienį

„Panevėžio želdynų” technikos direktorius Vidmantas Jarašūnas PB sakė, jog šios įmonės darbuotojai važinėjo į įvykių vietas ir antradienį po lietaus, tačiau pagrindinis darbas prasidėjo trečiadienio rytą. „Prasta ši savaitė mums. Prisidėjo papildomo darbo dėl vėjo. Gerai, kad vėtra siauru ruožu praėjo, – sakė direktorius. – Viskas tvarkoma, nors dar tiksliai, kiek padaryta žalos, ir nežinome. Mūsų darbuotojams pranešta apie išvirtusius medžius Sausio 13-osios skvere, Respublikos, A.Jakšto, Marijonų gatvėse. Prie Vilties gatvės 18-ojo daugiabučio nulūžęs medis įsirėmė į namą. Dar gautas pranešimas apie išlūžusius medžius ir šakas Žalgirio ir Bijūnų gatvių sankryžoje. Šiaip jau daugiausia prilaužyta pavienių šakų. Negaliu teigti, kad šiemet vėjai didesni. Visokių metų yra buvę.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.