Madrido „Real” atleido trenerį F.Capello

Ispanijos čempionas Madrido „Real” praėjus vos 11 dienų nuo savo pirmosios pergalės „La Liga” pirmenybėse nuo 2003-ųjų iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido italą Fabio Capello.

61 metų F.Capello kėdė Madrido klube svyravo didelę sezono dalį ir jis susilaukė nemažai kritikos dėl pragmatiškos taktikos. Nors strategas liko pareigose iki sezono galo ir dramatiškoje kulminacijoje laimėjęs Ispanijos čempionatą padėjo nutraukti „Real” ketverių metų „sausą” seriją be trofėjų, klubas nusprendė atsisveikinti su specialistu iš Italijos.

„Nusprendėme kitą sezoną nebetęsti darbo su Fabio Capello. Tai buvo nelengvas sprendimas, bet priimtas vieningai pasiremiant išsamia ataskaita, kurią pateikiau valdybai. Atsižvelgiant į tai, ką šis klubas nori pasiekti, nemanome, kad Capello yra tinkamas asmuo vadovauti Madrido „Real” komandai ateityje. Dabar turėsime laiko pagalvoti ką paskirti naujuoju treneriu”, – sakė „Real” sporto direktorius Predragas Mijatovičius.

Tuo tarpu „Real” prezidentas Ramonas Calderonas dienraščiui „Marca” pripažino, kad jo netenkino trenerio propaguotas žaidimo stilius: „Padėjome pamatus, bet mums reikia atrasti atviresnį žaidimo stilių”

F.Capello į „Real” sugrįžo praėjusią vasarą iš Turino „Juventus”. Iki tol pirmą ir vienintelį sezoną klube treneris iš Italijos praleido 1996-97 metais, kuomet Madrido komanda taip pat laimėjo Ispanijos čempionatą. Pergale 2006-07 metų sezoną F.Capello pratęsė savo įspūdingą rezultatą – Italijos treneris bent kartą laimėjo nacionalines lygas ir treniruodamas „Milan”, „Roma” bei Turino „Juventus” klubus.

Tačiau nepaisant F.Capello iškovoto titulo pasikartojo 2003 metų istorija, kai „Real” vadovai atsisakė Vicente del Bosque paslaugų nepaisant laimėto Ispanijos pirmenybių aukso. 1998 metais darbo „Real” klube neteko ir Čempionų lygą su komanda laimėjęs vokietis Juppas Heynckesas.

Jau ilgą laiką pagrindiniu kandidatu pakeisti F.Capello buvo laikomas Madrido „Getafe” treneris vokietis Berndas Schusteris. Tiesa, „Getafe” ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad nedavė sutikimo išleisti savo strategą.

„Atsakant į šiandien žiniasklaidoje paskelbtą įvairią informaciją, „Getafe” nori kategoriškai paneigti, kad yra susitarimas tarp „Getafe” ir kito klubo dėl trenerio Berndo Schusteio. Jis su mumis turi kontraktą iki 2008 metų birželio 30 dienos. Prašome, kad mūsų ‘kuklus’ klubas ir visi, kurie čia dirba, būtų gerbiami ir su jais būtų elgiamasi profesionaliai.”

Antrus metus „Getafe” ekipą treniruojantis B.Schusteris sugebėjo nuvesti komandą iki Ispanijos Karaliaus taurės finalo, ir nepaisant nesėkmės prieš „Sevilla” rezultatu 0-1, iškovoti kelialapį į UEFA Taurės turnyrą. Tačiau treneris iš Vokietijos ne kartą viešai neslėpė nori grįžti į savo buvusį klubą „Real” kaip treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.