Nušvis „Delfinų žvaigždynas”

Nuo šio savaitgalio, birželio 30-osios, kiekvieną liepos ir rugpjūčio šeštadienio ir sekmadienio vakarą Jūrų muziejaus delfinariume bus rodomas naujas vandens spektaklis-koncertas „Delfinų žvaigždynas”.

Tai jau antrasis kostiumų dizainerės ir režisierės Sonatos Žižienės bandymas sujungti į vieną muziką, šokį, judesį, kompiuterinę grafiką ir gyvūnų – delfinų bei Kalifornijos jūrų liūtų – triukus.

Vaizdo montažą ir kompiuterinę grafiką spektakliui kūrė Mantvydas Žižys. Vaizdo projekcija padėjo suvaldyti sudėtingą delfinariumo erdvę, estetizuoti ją, išryškinti esmingiausius spektaklio momentus.

Pasak Sonatos Žižienės, „Delfinų žvaigždynas” – tai simbolinis pasakojimas apie svajonę, kurią įkūnija tobuliausias šios žemės tvarinys – delfinas. Svajonę, kurią žmogaus sielos gelmėse pažadina tolimos ir nepasiekiamos žvaigždės.

Spektaklyje matysime ne tik delfinus. „Delfinų žvaigždyne” šoks Klaipėdos muzikinio teatro baleto solistė Beata Molytė ir sportinės aerobikos grupė „Gracija”, vadovaujama Violetos Masiulienės.

„Pernai spektaklis buvo lyriškas, šiemet renkamės aktyvesnę programą, šiuolaikinį šokį keičiam kitu ritmu – sportine aerobika, kuri labai dera prie nuotaikingųjų Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymo. Skambės melodinga, bet netradicinė muzika: choralai, elektroniniai garsai”, – sako režisierė.

Specialiai šiam spektakliui ji sukūrė trisdešimt naujų kostiumų, kuriuos vienija dangaus tema. „Žmogus turi labai stengtis, kad sukurtų bent kažką panašaus, ką matome gamtoje: tiek vandenų, tiek dangaus pasauliuose”, – sako Sonata Žižienė.

Vandens spektakliai delfinariume yra rengiami kiekvieną vasarą, liepos ir rugpjūčio savaitgaliais. Delfinų pasirodymai vyksta kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienį, po tris kartus, o savaitgaliais – net po keturis. Dabar delfinariume gyvena aštuoni delfinai: Argas, Glorija, Gabija, Gilė, Lima, Bitė, Premija, Nojus, bei trys Kalifornijos jūrų liūtai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.