Svaigalų prekeiviams artinasi juodos dienos

Pernai pralaimėję garsiąją alaus ir sidro bylą, šiandien uostamiesčio politikai vėl kyla į kovą su svaigalų prekeiviais.

Šįsyk Klaipėdos miesto savivaldybės taryba užsimojo apriboti alkoholiu prekiaujančių įmonių bei kioskų darbo laiką.

Savivaldybės teisę riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką jų teritorijose esančiose prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse laiką įgijo Seimui atitinkamai pakoregavus Alkoholio kontrolės įstatymą.

Vakar miesto Taryboje priimtas sprendimas Dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo skaudžiausiai palies daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose įsikūrusias prekybos įstaigas, taip pat alumi bei sidru prekiaujantys kioskus. Būtent jų atžvilgiu sulaukta ir tebesulaukiama daugiausiai skundų.

Politikų teismui buvo pateikti du sprendimo projektai. Vieną jų, liberalesnį, rengė Savivaldybės administracijos specialistai, kitą, numatantį daugiau apribojimų, pateikė Miesto ūkio komitetas.

Po kelias valandas užtrukusių diskusijų politikams vis dėlto pavyko abu projektus „sulipdyti” ir priimti vieną – kompromisinį – sprendimą.

Vadovaujantis juo, daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose įsikūrusioms parduotuvėms prekiauti svaigalais bus leista nuo 8 iki 22 val.

Kioskai alų ir sidrą galės pardavinėti nuo 16 iki 22 val.

Nuo 7 iki 16 val. prekiauti svaigalais bus draudžiama arčiau nei 200 metrų nuo švietimo ir ugdymo įstaigų įsikūrusioms prekybos įmonės.

Dokumente taip pat numatyta, kaip bus elgiamasi ir su kitomis alkoholį pardavinėjančiomis įstaigomis. Laiko apribojimus nutarta taikyti toms prekybos ir viešojo maitinimo įmonėms, kurios per metus sulauks ne mažiau nei trijų pagrįstų skundų. Kiekvienu konkrečiu atveju galutinį sprendimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko ribojimo priims miesto Taryba.

Kartu nustatyta ir šio sprendimo įsigaliojimo data – rugsėjo 1-oji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.