Irako premjeras perspėja dėl „al Qaeda” atakų prieš kitas šalis

Irako ministras pirmininkas Nuri al-Maliki (Nuris Malikis) ketvirtadienį pranešė, kad per šalyje sučiuptų „al Qaeda” kovotojų apklausas paaiškėjo, jog ši sunitų islamistų grupuotė planuoja išpuolius daugelyje kitų valstybių.
N.al-Maliki tai pareiškė, sakydamas kalbą kovos su terorizmu pareigūnams Bagdade, pranešė jo kanceliarija.

„Ministras pirmininkas… perspėjo dėl didelio masto, pavojingo teroristinės organizacijos „al Qaeda” plano smogti daugeliui valstybių, turinčių religinių ir tarpkonfesinių problemų”, – rašoma kanceliarijos išplatintame pranešime, kuriame konkrečios šalys neįvardijamos.

„Irake sulaikyti „al Qaeda” nariai per tardymą atskleidė planą šiose valstybėse sukelti paniką ir nesaugumą”, – nurodoma jame.

Ministras pirmininkas teigė, kad „al Qaeda” Irake „yra apsupta ir sulaukia triuškinamų smūgių”, todėl mėgina siųsti savo narius į kitas „lengvai prieinamas valstybes, kad jose pradėtų kovas”.

„Al Qaeda” Irake turi tvirtas pozicijas ir yra kaltinama Jungtinių Valstijų, kad mėgina sukelti šalyje pilietinį karą tarp šiitų daugumos ir sunitų mažumos.

Į kovą su šia grupuote ir jos rengiamais užminuotų automobilių sprogdinimais yra įtraukti dešimtys tūkstančių JAV ir Irako karių.

JAV kariškiai teigia, kad „al Qaeda” Irake vadovauja užsienio kovotojai, daugiausia iš arabų šalių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.