Įveikė mokslus ir pristatė albumą

Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kiemelyje Vilniuje ekstravagantiškoji grupė „InCulto” ir jos lyderis Jurgis Didžiulis surengė naujosios savo programos „Marijos žemės superhitai” pristatymą

Netikėtai prapliupęs lietus gerokai pakoregavo „InCulto” lyderio Jurgio Didžiulio planus. Vietoj audringo vakarėlio skambant tikrai muzikai, skubiai buvo parengtas bei pritaikytas atsarginis variantas. Po ŠMC stogu buvo pastatyta kolonėlė, prie jos prijungtas stiprintuvas bei muzikos grotuvas, o J.Didžiulis, gurkšnodamas viskį, skambant naujoms „InCulto” dainoms, pasakojo jų atsiradimo istorijas.

Rudenį pasirodysiantis antrasis „InCulto” albumas turėtų gerokai nustebinti lietuviškos muzikos gerbėjus. Nors specifinis grupės skambesys niekur nedingo, tačiau kartu su J.Didžiuliu sudainuoti ryžosi daugybė estrados grandų – Stasys Povilaitis, Stepas Januška bei kitos scenos įžymybės, tarp jų ir Andrius Rimiškis. Paklaustas, ar Andrius neužsiprašė šiokio tokio honoraro, Jurgis tvirtai purtė galvą ir šypsojosi. Tačiau muzikos verslininkui ir vienam festivalio „Be2gether” organizatorių Vytautui Juozapavičiui-Zenkai pajuokavus, kad po programos pristatymo praėjus 15 minučių, naująsias „InCulto” dainas jau bus galima rasti internete, Jurgio veide pasirodė nerimo ženklai.

Vakarėlio metu po ŠMC stogu susirinko gausus būrys žymių šou scenos atstovų. Vieni pirmųjų sveikinti „InCulto” atskubėjo Natas drauge su grupės „Šokoladas” dainininke Juste. Džiugiai nusiteikęs po ŠMC kiemelį lakstė Viktoras Diawara. Aras Vėberis, Jurgiui įteikęs juodus marškinėlius, mėgavosi ne tik simpatiškos merginos draugija, bet ir bokalu nealkoholinio alaus. Į vakarėlį užsuko ir neseniai iš Vokietijoje vykusio roko muzikos festivalio grįžusi Laura Čepukaitė.

Nors susibūrimą sudrumstė smarkus lietus, tačiau visų susirinkusiųjų veiduose liūdesio ar nepasitenkinimo nesimatė. Klausydamos iš grotuvo sklindančių „InCulto” hitų, popmuzikos įžymybės šypsodamosi dalijosi vasaros įspūdžiais ir kūrė naujus bendrus planus. Žvaigždės bendravo išties karštai – Natui iš rankų net išsprūdo ir sudužo stiklinė.

Vakarėlio metu buvo švenčiamas ne tik naujojo albumo pristatymas. Tą vakarą J.Didžiulį draugai ir kolegos sveikino dvigubai. Mat charizmatiškasis dainininkas birželio pradžioje Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute apgynė politikos mokslų diplomą, kurį šios savaitės pradžioje atsiėmė Šv. Jonų bažnyčioje.

Po kelis metus trukusių studijų J.Didžiulis ketina atsikvėpti ir šiuo metu apie magistrantūros studijas nesvarsto. Dainininkas teigė, jog stengėsi ne dėl popieriaus lapo, o tiesiog norėjo baigti vieną gyvenimo etapą. Dirbti pagal specialybę „InCulto” lyderis kol kas taip pat nemano.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.