Į ringą kils ir moterys

Šiandien į „Pramogų banke” įrengtą kovų ringą kils 18 Lietuvos, Latvijos ir Estijos kovotojų. 18 valandą prasidėsiantis jau tradiciniu tapęs – septintasis – kovų turnyras „Baltic fighters” pradžiugins ne tik sunkiasvorių, bet ir dailiosios lyties atstovių dvikova.

Bus rungiamasi ne tik pagal kikbokso, bet ir „eurothay”, „K-1”, „mma” ir bokso taisykles. Šįkart turnyre kovos 8 klaipėdiečiai – Tadas Jonkus, Kirilas Pšonko, Algirdas Bendikas, Pavelas Ničiporenka, Vadimas Chromychas, Artūras Saniukas ir broliai Sergejus ir Denisas Juškevičiai.

Vakaro „vinimi” taps sunkiasvorių, sveriančių po beveik 100 kg, kovotojų dvikova ir kova beveik be taisyklių – tik su kontaktinėmis pirštinėmis”, – sakė varžybų teisėjas ir vienas iš turnyro organizatorių Dmitrijus Baranovskis.

Klaipėdos miesto ir apskrities kikbokso federacijos prezidentas Valerijus Kemeklis pripažino, kad uostamiestyje trūksta panašių šou renginių.

„Užsienyje, ypač Japonijoje, kovinis sportas ypač populiarus – pritraukia dešimtis tūkstančių aistruolių. Tiesiog nuo gausybės sporto aistruolių lūžta tribūnos. Tikim, kad ateis tokia diena, kai ir mūsų šalyje šis sportas taps vienas iš populiariausių”, – optimistiškai kalbėjo V.Kemeklis ir „Baltic fighters” kovų turnyro prezidentas Vladimiras Razorionovas.

Pašnekovai teigė, kad ugdydami savo mokinius visuomet pabrėžia apie nusikalstamumo, alkoholio ir kvaišalų žalą.

„Mes kartu atliekame ir tam tikrą prevenciją. O visuomenės sudarytas stereotipas, kad kovotojams svarbu tik pasimušti ar pulti nekaltus žmones, – visiškai neatitinka tiesos”, – teigė kovinių sporto šakų specialistai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.