Statistai skirstytų pinigus

Vieningos mokesčių knygutės įvedimas užstrigo.

Politikai teigė, kad nėra įmonės, kuri atskiriems komunalinių paslaugų tiekėjams paskirstytų į vieningos knygutės sąskaitą pervestus pinigus.

Vakar su meru ir jo pavaduotojais susitikusi Klaipėdos teritorinės statistikos valdybos viršininkė Gražina Sebeckienė priminė, kad tokias paslaugas jau ne vienerius metus teigia jos vadovaujama įstaiga. Jie apdoroja ir paskirsto maždaug 60 tūkstančių klaipėdiečių, daugiausiai priklausančių daugiabučių namų savininkų bendrijoms (DNSB), apmokėtų sąskaitų duomenis.

Sąskaitų šakneles archyve jie saugo net dešimt metų.

„Mūsų darbu patenkinti ir paslaugų tiekėjai, ir mokesčių mokėtojai. Už savo paslaugas imame tik iki 0,8 procento nuo DNSB per mėnesį surinktos sumos”, – sakė G.Sebeckienė.

Viršininkė siūlė, kad visų klaipėdiečių, ne tik bendrijų, sąskaitų už komunalines paslaugas duomenis tvarkytų statistikos valdybos darbuotojai, o ne privačios bendrovės be patirties. Klaipėdos vadovai žadėjo pasiūlymą svarstyti, o Klaipėdos teritorinės statistikos valdybos atstovus įtraukti į buriamą darbo grupę. Ji svarstys, kaip uostamiesčio gyventojams supaprastinti mokesčių už komunalines paslaugas mokėjimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.