Į Neringą – su dokumentu

Už dyką per marias besikeliantys Neringos ir Smiltynės gyventojai nuo liepos 1 dienos privalės su savimi turėti ir asmens dokumentą.

Smiltynės perkėlos direktorius Algirdas Žukauskas viliasi, kad tai padės užkirsti kelią sukčiavimui, kai neringiškiai savo leidimus nemokamai keltis per marias perduoda kitiems asmenims.

Vien šiemet pavyko sučiupti 32 žmones, kurie per marias bandė persikelti su jiems nepriklausančiais leidimais.

Visi neringiškių ir Smiltynės gyventojų leidimai, kuriais naudojosi svetimi asmenys, buvo atimti metams.

Nuo gegužės nemokamai žmonės buvo keliami net 25 proc. dažniau, negu anksčiau. Tokį perkėlimų už dyką padidėjimą galėjo lemti ir sukčiavimas.

„Tegul gyventojai nepyksta, kad sugriežtinsime per marias nemokamai besikeliančių asmenų kontrolę. Bet jeigu ir toliau bus sukčiaujama, galbūt net teks grįžti prie anksčiau galiojusios tvarkos ir riboti nemokamų perkėlimų skaičių iki 30-40 per mėnesį”, – įspėjo A.Žukauskas.

Šiuo metu leidimus nemokamai keltis per marias turi Neringoje arba Smiltynėje savo gyvenamąsias vietas deklaravę arba čia dirbantys ar verslą turintys asmenys bei specialiųjų tarnybų darbuotojai.

Nemokamas kėlimasis per marias finansuojamas iš valstybės biudžeto.

Neringiškiams, įskaitant vaikus nuo 7 metų, nemokamai keltis per marias išduoti 3 162 leidimai.

129 Neringoje registruotų įmonių atstovams šiemet išdalinti 429 leidimai transporto priemonėms ir 213 leidimų keleiviams, kurie nėra Kuršių nerijos gyventojai.

Dar 57 leidimus nemokamai kelti transporto priemones ir 134 leidimus keleivių perkėlimui gavo 12 Smiltynėje veikiančių įmonių ir 93 gyventojai.

Nemokamai keltis per marias gali ir specialiųjų, pasienio, diplomatinių bei karinių tarnybų atstovai, kelių priežiūros bendrovės.

Iš viso ne Neringoje veikiančioms įstaigoms išduota 710 transporto priemonių ir 1153 keleiviniai leidimai nemokamai keltis per marias.

Kiti žmonės už naudojimąsi Smiltynės perkėlos paslaugomis turi mokėti.

Pėsčiųjų ir dviratininkų perkėlimas kainuoja 2, o lengvųjų automobilių – 40 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.