Liūtis laužė medžius ir baugino belgus

Šiandien dar turėtų palyti, o vėjas po truputį rims. Penktadienį prasigiedrins, tačiau šeštadienį ir sekmadienį vėl merks lietus.

Vakar siautė 16-17 metrų per sekundę vėjas.

„Nors stiprus lietus užpildavo tik protarpiais, per parą Klaipėdoje prilijo tiek, kad žemės paviršius pasidengė dviejų centimetrų vandens sluoksniu”, – aiškino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos filialo viršininkas Lionginas Pakštys.

„Žemė jau buvo perdžiūvusi. Lietaus laukėme, bet žinojome, kad po tokių karščių būna kruša arba škvalai”, – sakė bendrovės „Klaipėdos želdiniai” direktoriaus pavaduotojas Gediminas Valašinas.

Anot jo, nors liūtis pridaro žalos, bet po jos atsigauna gėlės ir sodinukai. Nebereikia jų laistyti.

Šią vasarą medžiai klaipėdiečiams pridarė bėdų.

Sausio 15-osios gatvės šeštojo namo kieme medis neatlaikė ir nuvirto ant šiukšlių konteinerių, trukdė pravažiuoti.

Prie karių kapinių klevas perlūžo per pusę, užvirto ant tvoros ir užtvėrė kelią.

Paryžiaus Komunos gatvėje audros neatlaikė penkių kamienų liepa.

Taikos prospekte ties aštuntuoju namu nulūžo klevas. Medžiai virto ir Pamario gatvėje.

Girulių plente trys medžiai grėsmingai palinko virš kelio.

Nors buvo prastos eismo sąlygos, įskaitinių avarijų nebuvo daugiau nei įprasta.

Lietus šiek tiek leido atsipūsti vasarą daug darbo turintiems kelininkams.

„Dėl lietaus lauke negalime dirbti jokių darbų, kur reikalingos žmogaus rankos. Norėjome kloti trinkeles M.Mažvydo alėjoje, Tiltų gatvėje turėjome statyti bortus, lietus išvijo ir iš Bokštų gatvės. Tačiau netrukdė atvežti skaldos ir žvyro”, – tvirtino bendrovės „Klaipėdos keliai” gamybos direktorius Algirdas Paulauskas.

Liūtis negandų iškrėtė ir miesto merui Rimantui Taraškevičiui. Vakar į susitikimą su juo neatvyko stipraus lietaus pabūgę belgai.

Savivaldybės Tarptautinių ryšių ir turizmo skyriaus vyresnysis specialistas, laikinai einantis vedėjo pareigas Šarūnas Rutkauskas teigė pasidomėsiąs, kodėl keturi delegatai, tarp kurių buvo ir Antverpeno garbės konsulas Chavieras Nieberdingas, nepasirodė. Valdininkai laukdami spėliojo, kad belgai galėjo neatvykti dėl prastų oro sąlygų Palangos oro uoste.

Tačiau svečiai turėjo į Lietuvą atvykti orlaiviu, kuris Palangos oro uoste nusileido 15.10 val. Mero svetainėje jie žadėjo būti 16 val.

Vakar į Palangos oro uostą iš Amsterdamo neatskrido tik vienas lėktuvas. Orlaivis, turėjęs nusileisti 16.05 val., atvyko 20 val., nes buvo sulaikytas Amsterdame. Dėl kokių priežasčių, Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas pasakyti negalėjo.

Jis tvirtino, kad lėktuvams leistis Palangos oro uoste prastos oro sąlygos nesukliudė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.