Brownas žada „naują vyriausybę su naujais prioritetais”

Naujasis Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) trečiadienį pažadėjo vadovauti „naujai vyriausybei su naujais prioritetais” ir sakė, kad atėjo metas „pradėti dirbti permainų labui”.

Tai jis pareiškė netrukus po to, kai karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) oficialiai paprašė buvusį finansų ministrą užimti premjero postą, iš kurio kiek anksčiau trečiadienį pasitraukė Tony Blairas (Tonis Bleras), ir suformuoti naują kabinetą

„Tai bus nauja vyriausybė su naujais prioritetais. Man buvo suteikta garbė ir nuostabi galimybė tarnauti savo šaliai”, – sakė G.Brownas žurnalistams Dauning Strite.

„Visuomet būsiu tvirtas siekdamas tikslo, nepalaužiamas savo valia ir ryžtingai veiksiu darydamas tai, kas svarbu Britanijos žmonėms, spręsdamas jų rūpesčius ir įgyvendindamas visos šalies siekius”, – pridūrė jis.

G.Brownas užsiminė apie Kerkoldžio miestą Škotijoje, kuriame užaugo ir kuriam dabar atstovauja parlamente, pacitavęs savo mokyklos devizą: „Padarysiu viską, ką galiu”.

„Nestovėčiau čia, jei man ten nebūtų suteiktos tokios galimybės, ir aš noriu, kad visi turėtų geriausias galimybes. Tokia mano misija”, – sakė jis.

„Jei mes galėsime realizuoti visą potencialą ir pasinaudoti visų mūsų žmonių talentais, tuomet, aš esu absoliučiai tikras, Britanija gali tapti šio amžiaus pasaulinės sėkmės pavyzdžiu”, – sakė naujasis premjeras.

„O dabar pradėkime darbą permainų labui”, – pridūrė jis.

Pastarąjį dešimtmetį G.Brownas užėmė finansų ministro postą T.Blairo vyriausybėje.

Jis tapo 11-uoju Didžiosios Britanijos ministru pirmininku nuo 1953 metų, kai buvo karūnuota Elizabeth II, ir 52-uoju Britanijos vyriausybės vadovu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.