Lietuva ir Lenkija turi galvoti apie ilgalaikę dvišalių santykių viziją, sako V.Adamkus

Prezidentas Valdas Adamkus pasveikino idėją, kad Lietuvos ir Lenkijos analitikai bei intelektualai jau šiandien turėtų pradėti kurti ilgalaikę dvišalių santykių viziją.
Tokią mintį iškėlė antradienį Druskininkuose posėdžiavęs Lietuvos ir Lenkijos prezidentų konsultacinis komitetas, rengiantis siūlymus dėl dvišalio ir regioninio bendradarbiavimo. Komitetas taip pat aptarė ES ateities, Rytų kaimynystės politikos, tautinių mažumų teisių užtikrinimo, kultūros paveldo išsaugojimo klausimus.

Kaip pranešė Prezidentūra, trečiadienį priėmęs komiteto narius V.Adamkus džiaugėsi kokybiškais Lietuvos ir Lenkijos santykiais.

„Lietuvos ir Lenkijos santykių kokybę lemia mūsų šalių ekspertų konstruktyvus bendradarbiavimas. Šis komitetas yra vienas geriausių tokio bendradarbiavimo pavyzdžių”, – sakė Lietuvos vadovas.

Pokalbio metu buvo tartasi, kaip spartinti bendrų energetikos ir infrastruktūros projektų įgyvendinimą Baltijos regione.

„Naujo energetinio šaltinio sukūrimas yra reikalingas visam regionui”, – sakė V.Adamkus.

Vienas iš komiteto vadovų Lenkijos prezidento kanceliarijos vadovas Robertas Draba padėkojo V.Adamkui už jo asmeninį indėlį praėjusią savaitę Europos Vadovų Taryboje sprendžiant ES Konstitucijos klausimą ir ieškant Lenkijai tinkamo kompromiso.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentų konsultacinis komitetas įkurtas 1997 metais, jo paskirtis – teikti prezidentams pasiūlymus dvišalio bendradarbiavimo klausimais.

Komiteto vadovas iš Lietuvos yra V.Adamkaus patarėjas užsienio politikos klausimais Valteris Baliukonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.