„Kauno” klube – vėl trenerių kaita

Šalies futbolo čempionų titulą ginančiam „Kauno” klubui šį sezoną vadovaus jau trečias treneris iš užsienio. O Virginijus Liubšys atsisakė pasiūlymo grįžti į Panevėžio „Ekrano” vyriausiojo trenerio postą.

„Kauno” futbolininkams jau šią savaitę ketinama pristatyti naują strategą iš Baltarusijos Andrejų Zygmantovičių. Šią informaciją patvirtino LŽ šaltiniai, artimi „Kauno” klubo vadovams.

Dirbo V.Romanovo imperijoje

Nuo balandžio pradžios 45 metų A.Zygmantovičius vadovavo Minsko MTZ-RIPO, kai pakeitė vyriausiąjį trenerį Eduardą Malofejevą. Šis Baltarusijos klubas, kaip ir „Kaunas” bei Edinburgo „Hearts”, priklauso Kauno verslininkui Vladimirui Romanovui. Baltarusijos pirmenybėse MTZ-RIPO po dešimties turų užima antrąją vietą. Vietoj A.Zygmantovičiaus MTZ-RIPO vyriausiojo trenerio pareigas nuo liepos 7-osios eis Baltarusijos rinktinės strategas Jurijus Puntusas, jau anksčiau vadovavęs šiam V.Romanovo klubui.

A.Zygmantovičius buvo vienas garsiausių Baltarusijos futbolininkų. Atstovaudamas Minsko „Dinamo” jis 1982 metais tapo SSRS čempionu, rungtyniavo „Groningen” (Olandija) ir Santandero „Racing” (Ispanija) klubuose. A.Zygmantovičius SSRS rinktinėje žaidė 36 rungtynes ir dalyvavo 1990 metų pasaulio čempionate.

Bulgaras komandiruojamas į „Hearts”

Į „Kauno” klubą balandžio viduryje buvo pakviestas treneris iš Bulgarijos Angelas Červenkovas. Po nesėkmingo komandos žaidimo sezono pradžioje jis pakeitė iš Baltarusijos pasikviestą Vladimirą Kurnevą, kuris Kaune dirbo tik kelis mėnesius.

Prieš kelias dienas nutarta A.Červenkovą, kurio vadovaujami kauniečiai per tris pastaruosius A lygos turus pelnė tik vieną tašką, komandiruoti į Edinburgo „Hearts” trenerių štabą.

Bulgaras „Kauno” klubui paskutinį kartą turbūt vadovaus šiandien, kai pernykščiai šalies čempionai kauniečiai dėl Supertaurės kovos su LFF taurės turnyro nugalėtojais Marijampolės „Sūduvos” futbolininkais. Šios varžybos Marijampolės stadione šįvakar prasidės 18 val. 30 min.

LFF Supertaurės rungtynės rengiamos ketvirtą kartą. Du mačus yra laimėjęs Panevėžio „Ekranas” (1998 m. ir 2006 m., kai 2:1 įveikė „Kauną”), o kartą triumfavo Vilniaus „Žalgiris” (2003 m., taip pat 2:1 laimėjo prieš „Kauną”).

V.Liubšys liks sporto direktoriumi

Atsisakęs perimti „Ekrano” vairą Virginijus Liubšys toliau eis Panevėžio klubo sporto direktoriaus pareigas. „Komandą sezonui rengė kitas treneris, todėl pačiame jo įkarštyje sunku ką nors iš pagrindų keisti. Tačiau komandos treneriams padėsiu kuo galėsiu”, – vakar sakė buvęs ilgametis „Ekrano” strategas V.Liubšys.

Prieš šį sezoną „Ekrano” vyriausiuoju treneriu buvo paskirtas Saulius Širmelis, bet abipusiu susitarimu kontraktas su juo nutrauktas praėjusią savaitę. „Ekrano” vadovai neslėpė, kad jų netenkino komandos žaidimas ir rezultatai. Buvęs S.Širmelio padėjėjas Albertas Klimavičius, vadintas „Ekrano” simboliu, atleistas iš klubo. Neoficialiomis žiniomis, viena A.Klimavičiaus atleidimo priežasčių buvo ta, kad jo jaunesnysis sūnus 18-metis gynėjas Linas nepanoro sudaryti naujo kontrakto su Panevėžio klubu. L.Klimavičius, kuriuo jau domisi ir užsienio ekipos, taip pat buvo atleistas iš „Ekrano”. Kaip žinoma, jo vyresnysis brolis Arūnas Klimavičius prieš šių metų sezoną iš „Ekrano” išvyko į Maskvos „Dinamo” klubą.

Praėjusį sekmadienį per A lygos mačą su „Kauno” futbolininkais „Ekrano” žaidimui vadovavo komandos vartininkų treneris Arvydas Skrupskis.

Vakar „Ekrano” prezidentas Aušrys Labinas LŽ sakė, kad komandos žaidimui vadovaus dublerių komandos vyriausiasis treneris Darius Butkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.