Seimūnai pirksis dar automobilių

Šiais metais Seimo kanceliarija naujiems automobiliams nori išleisti mažiausiai 1 mln. 137 tūkst., kitąmet -1 mln. 979 tūkst., o 2009 m. -1 mln. 495 tūkst. litų.

Tai atsispindi Seimo kanclerio patvirtintame dokumente, kuris pavadintas Seimo kanceliarijos automobilių parko atnaujinimo strategija, rašo „Lietuvos rytas”.

Seimas išperkamosios nuomos būdu neseniai jau buvo įsigijęs keliolika ištaigingų BMW markės automobilių, parlamentarams nuolat skiriama lėšų transportui, kone kiekvienas Seimo narys turi savo automobilį.

Šį kartą už naujuosius pirkinius norima atsiskaityti iš karto, o ne, pavyzdžiui, išperkamosios nuomos būdu kaip iki šiol, nes esą įstatymai neleidžia valstybės institucijai turėtų kokių nors ilgalaikių skolų.

Seimo kanceliarijos automobilių parko atnaujinimo strategijoje teigiama, kad vos 27 iš 84 transporto priemonių, kurios šiuo metu priklauso Seimo garažui, atitinka saugumo ir patogumo reikalavimus.

Artimiausiu metu Seimo nariams rengiamasi pirkti prestižinius, didelius ir saugius automobilius – 5-osios klasės BMW, E klasės „Mercedes-Benz”, „Audi A6”.

Tuo tarpu aukštiems Seimo pareigūnams ir jų svečiams vežioti ketinama įsigyti „Audi A8”, 7-osios klasės BMW, S klasės „Mercedes-Benz”.

Šiemet į Seimo garažą norima atgabenti 5 naujus lengvuosius automobilius, kurių kiekvienas kainuotų 160 tūkst. litų, taip pat rengiamasi už 98 tūkst. litų galutinai išpirkti vieną jau turimą 9 vietų mikroautobusą.

Kitąmet rengiamasi pirkti penkis naujus lengvuosius automobilius, du mikroautobusus po 190 tūkst. litų ir tris limuzinus, kurių kiekvienas kainuotų po 290 tūkst. litų.

2009 metų planuose – septyni nauji lengvieji automobiliai po 170 tūkst. litų ir dvi krovininės mašinos už 65 ir 100 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.