Lietuvos tvirtarankiai nustebino Europą

Lietuvos rankų lenkikai pranoko trenerių ir specialistų lūkesčius. Iš Švedijoje vykusio senojo žemyno čempionato mūsiškiai parsivežė net 15 visų spalvų medalių. O Klaipėdai atiteko po vieną aukso ir sidabro bei du bronzos medaliai.

„Net kitų užsienio šalių atstovai stebėjosi, kad vis skamba ir skamba Lietuvos vardas”, – neslėpdamas pasitenkinimo įspūdžiais dalijosi Lietuvos rankų lenkimo viceprezidentas, pats 14 kartų šalies čempionas Vladas Kuizinas.

Klaipėdiečių kovos

Iš viso Europos čempionate dalyvavo per 480 dalyvių iš 17 šalių. Lietuvos garbę gynė 15 sportininkų, tarp kurių trys klaipėdiečiai – Aleksejus Stankevičius (svorio iki 100 kg grupė), Mantas Česnakas (iki 80 kg) ir jau kurį laiką JAV dirbanti ir sportuojanti Dalia Medžiaušytė (per 80 kg). Pastaroji atletė (pasaulio rankų lenkimo vicečempionė, – aut. past.) buvo neįveikiama dešine ranka, o kairės rankos varžybose liko antra.

Neliko nepastebėtas ir pernai Mančesteryje (Anglija) tarp pasaulio tvirtarankių prizininku tapęs M.Česnakas. Šis Vytauto Didžiojo gimnazijos abiturientas tiek dešine, tiek kaire rankomis iškovojo trečiąsias vietas.

Šiek tiek nusivylė nė vienos kovos nelaimėjęs A.Stankevičius.

„Jo svoris – labai neparankus. Į tokio rango čempionatą suvažiuoja ypač galingi sportininkai, – teigė V.Kuizinas.

Kitų miestų prizininkai

Tiek dešine, tiek kaire rankomis sau lygių neturėjo šilutiškė Vilija Parnarauskienė (iki 60 kg). Dar vieną aukso medalį, varžydamasi kaire ranka, iškovojo gargždiškė Rasa Sakerytė (iki 50 kg).

Vicečempionė (abiejų rankų varžybose) tapo šilutiškė Raminta Žvirblytė (per 80 kg).

Dar ant prizininkų pakylos atskirose svorio grupėse kopė: gargždiškė Alina Gedvilaitė (iki 80 kg), šilutiškės Viktorija Tverijonaitė ( iki 60 kg) ir Silvija Žvirblytė (iki 45 kg), šakiškis Kęstutis Taranauskas (iki 65 kg).

Per plauką nuo apdovanojimų liko gargždiškis Rimantas Sakeris (iki 60 kg) ir plungiškiai Darius ir Modestas Grigaičiai (iki 110 kg).

„Esu labai patenkintas. Atvirai pasakius, toli gražu nesitikėjau, kad lietuviams pavyks taip sublizgėti tarp Europos tvirtarankių”, – pasakojo rankų lenkimo specialistas V.Kuizinas.

Įtarimai dėl dopingo

O Europos čempionate du bronzos medalius iškovojęs klaipėdietis Mantas Česnakas sakė, kad jam labai didelį įspūdį paliko ne tik aukšto lygio varžybos, bet ir Švedijos šalis.

„Labai graži gamta. Gyvenome įspūdingoje vietovėje – netoli kalnų. Sąlygos – idealios”, – džiaugėsi klaipėdietis.

Tvirtarankis pasakojo, kad galingiausi varžovai buvo rusai ir ukrainiečiai. „Jie nuolat varžėsi ir varžėsi finaluose. Tik apmaudu, kad jaunimo grupėje nebuvo jokios dopingo kontrolės. Būtent mano pogrupio čempionu tapęs ukrainietis man kėlė įtarimų. Manau, kad buvo „apsirijęs” steroidų”, – teigė M.Česnakas.

Vos dvi savaites atsikvėpę – liepos 14 dieną – mūsų tvirtarankiai varžysis „Žalgiriados” rankų lenkimo varžybose Kaune, o liepos 15 dieną tarptautiniame Druskininkų turnyre „Dzūkijos taurė-2007”. Į pastarąjį turnyrą žada atvykti net 7 šalių atletai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos tvirtarankiai nustebino Europą"

  1. jonas

    Noreciau paklausti kur kurioje vietoje ir kokiu laiku Kaune ivyks „Žalgiriados” rankų lenkimo varžybos?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.