Sklypas Tilžės gatvėje pirkėjų antplūdžio nesulaukė

Klaipėdoje po poros metų pertraukos vėl imti pardavinėti pramonės ir sandėliavimo objektams statyti skirti žemės sklypai.

Penktadienį įvykusiame jau devintajame šiais metais valstybinės žemės pardavimo aukcione už kiek didesnį nei 40 arų sklypą Tilžės gatvėje buvo pasiūlyta 1 mln. 757 tūkst. 500 litų.

Sklypas Tilžės g. 66b įvardytas kaip teritorija, skirta pramonės ir sandėliavimo objektams statyti. Nustatyta pradinė 0,4138 ha sklypo kaina – 1 mln. 406 tūkst. 710 litų.

Aukciono sąlygose įvardyta, kad šioje vietoje gali būti statomas iki 12 metrų aukščio statiniai. Užstatymo tankis – iki 46 proc.

Varžytis dėl šio sklypo panoro tik dvi bendrovės. Atplėšus vokus su pirminiais pasiūlymais pradinė aukciono kaina paskelbta 1 mln. 410 tūkst. litų.

Aukciono metu ji pakilo maždaug 350 tūkst. litų. Vienas šio sklypo aras pirkėjams atsieis apie 43 tūkst. litų.

Prisiminus, kad šio mėnesio pradžioje už vieną komercinės paskirties žemės sklypo Melnragėje arą buvo pasiūlyta 168,9 tūkst. litų, ši suma gali pasirodyti visai menka. Vis dėlto Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėja Raimonda Gružienė taip nemano: „Turint omenyje tai, kad Klaipėdoje vidutinė visų rūšių paskirties žemės vieno aro kaina svyruoja nuo 38 tūkst. iki 40 tūkst. litų, 43 tūkstančiai už arą pramoninės paskirties žemės – tikrai ne per mažai.”

Tai, kad sklypu susidomėjo tik du pirkėjai, R. Gružienės taip pat nenustebino. „Tai specifinis sklypas. Jame nieko kita, išskyrus pramonės objektus, nepastatysi. Žemės perpardavinėtojų tokie sklypai nedomina, tad aukcionuose paprastai dalyvauja tik tie verslininkai, kuriems jie tikrai yra reikalingi”, – sakė R. Gružienė.

Dar vienas tokios pačios paskirties sklypas Tilžės gatvėje, tik perpus mažesnis, bus parduodamas liepos 3-iąją.

Taip pat jau yra suplanuoti trys pramoninės paskirties sklypai Vilniaus gatvėje. „Šiuo metu rengiame dokumentus jiems parduoti, tačiau kada skelbsime aukcionus, dar negaliu pasakyti, galbūt ir šiais metais”, – sakė R. Gružienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.