Saksonijoje aptiktas paukščių gripo virusas

Vokietijoje, Saksonijos žemėje, aptiktas paukščių gripo virusas. Tai jau antra Vokietijos žemė, kurioje šiais metais aptiktas mirtinai pavojingas paukščių gripo virusas. Prieš kelias dienas Bavarijos žemėje, netoli Niurnbergo, užfiksuotas pirmasis šiais metais paukščių gripo protrūkis.

Saksonijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas antradienį pranešė, kad netoli Fronburgo miestelio, į pietus nuo Leipcigo, buvo rastos trys negyvos gulbės. Preliminarūs tyrimai rodo, jog paukščiai nugaišo nuo žmogui mirtino viruso H5N1. Tolesni tyrimai atliekami Frydricho Leflerio veterinarijos institute.

Kai bus gauti galutiniai tyrimų rezultatai, bus imtasi konkrečių apsaugos priemonių, sakė Saksonijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Prie dviejų ežerų netoli Niurnbergo rastos paukščių gripu užsikrėtusios penkios gulbės ir dviejų laukinių ančių gaišenos. Tai pirmas paukščių gripo protrūkis nuo 2006 m. rugpjūčio.

ELTA primena, jog birželio 21 dieną buvo paskelbta apie paukščių gripo protrūkį Čekijos kalakutų fermoje, įsikūrusioje už 150 kilometrų į rytus nuo Prahos.

Pernai paukščių gripas buvo užfiksuotas 13-oje Europos Sąjungos šalių: Austrijoje, Danijoje, Lenkijoje, Italijoje, Graikijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Švedijoje, Vengrijoje ir Prancūzijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.